Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Roke v dežju

Miklavž Komelj
Roke v dežju
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6717-61-8
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Petra Koršič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
250 g
174 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Miklavž Komelj je predvsem v zadnjem času eden izmed najbolj prepoznavnih pesniških glasov na Slovenskem. Njegova poezija nenehno stopa po meji še izrekljivega, s čimer si utira pot v povsem nove prostore poezije in mišljenja sploh. Komeljeve jezikovne figure so povsem unikatne in v svoji premišljeni dialektiki zapisano sproti tudi že zabrisujejo. Čeprav njegova poezija zahteva nekoliko večji bralski napor, je Miklavž Komelj eden izmed najbolj angažiranih sodobnih pesnikov, ki vsakomur odkrito kliče k sprejemanju odgovornosti. Zavzema se za človeško svobodo in je kritičen do vseh oblik totalitaristične represije.

Obsežna knjiga Roke v dežju se v značilno ekspanzivni in eklektični maniri podaja v različna refleksivna sondiranja človeške eksistence in možnosti za prebitje navideznega zidu med dvema človekoma, pri čemer se pogosto pogovarja tudi z mnogimi drugimi glasovi svetovne poezije.

Recenzija Bukla

V zadnji pesniški zbirki eden najvidnejših slovenskih pesnikov srednje generacije spet »osvaja« nove pesniške svetove. Na mesto lirične intimne izpovedi stopata vse večja družbena angažiranost, včasih že revolucionarnost in odločno obsojanje kakršnega koli zatiranja posameznikove svobode. Poezija postaja odprt intelektualistični diskurz, pri čemer avtorjevo govorico dopolnjuje množica glasov iz vseh časov, zapisana v različnih jezikih (Pessoa Majakovski, Brecht). Komelj svojo »neujetost« izkazuje tudi v pesniški formi (od drobnih miselnih utrinkov do sonetov) in tipografiji, ki le še poudari sporočilnost pesmi.

Kristina Sluga, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...