Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Složitje

Zvezdana Majhen
Složitje
26,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Obzorja
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-230-297-9
Fotografije Matjaž Wenzel

Tehnične lastnosti
trda vezava
143 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V pesniški zbirki Složitje, posvečeni Sloveniji, njenim prebivalcem, prednikom, naravni, kulturni in etnološki dediščini, mestom, krajem, vasem, nam pesnica besedo v naslovu polaga na srce kot sožitje in \"složitje\".
Četudi so umetnici v Sloveniji vsa območja ljuba, se je pri Složitju odločila za geografsko enakomeren izbor. V sonetih je opisala svoja občutenja in zapažanja, ko je med letoma 1989-2003 obiskala 60 slovenskih krajev.
Domovina je avtorici več kot zgolj geografska kokoš na evropskem zemljevidu. SLOŽITJE je Slovenija, je Ljubezen, je Občestvo, je Življenje, je Identiteta, je Temelj, je Jedro in je naša Edikula.

Recenzija Bukla

Složitje je pesniški album za domovino v najbolj tradicionalnem smislu. V naslovni besedi se skriva več simbolno močnih pomenskih podtonov – Slovenija in žito, sožitje in zlitje, po avtoričinem »receptu« pa tudi kratica za Slovenijo-Ljubezen-Občestvo-Življenje-Identiteto-Temelj-Jedro-Edikulo. V klasičnih sonetnih formah pesnica kot turistični vodič potuje po domači pokrajini (od A do Ž), ujeta med starodavne hribovske povesti, s kritičnim, a ljubečim odnosom do mest, kjer vselej zastane v vprašanju »od kdaj, do kam nas zgodovina sanja«. Pesniška zbirka je opremljena s fotografijami Matjaža Wenzla.

Tanja Petrič

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...