Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stare pesmi

Jure Novak
Stare pesmi
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Fraktal
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-79-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Stanislava Chrobákova Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 16 cm
60 g
52 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nedan je dan, ki ne šteje / ur / in ure v njem ne štejejo, bralkam in bralcem pojasnjuje Dnevnik nedni. Poznamo ga, kajne; to je tisti pregovorni dies sine linea, zoper katerega so svarili Stari, dan, ki ga ni mogoče zgrabiti za roge, ga izkoristiti za velike, odločilne stvari, z njim se preostanek naših življenje prav gotovo ne začenja.To je tudi dan, ki označuje mesto, obenem mehko, zadušljivo in bledo, s katerega se poeziji praviloma ne da dogoriti.

Recenzija Bukla

»Jaz sem kot religiozna izkušnja – / porozna tvorba, / prozorno prenesena / sama vase.« Uvodni stavki v drugo pesniško zbirko gledališkega režiserja mlajše generacije so zgovoren protipol naslovu, ki napeljuje na misel, da gre za kakšen »top 10« zimzelenih. Pesniški subjekt je melanholičen, ko spregovori o ženskah in ljubezni, uporniško nastrojen do šefov, institucij in sploh vseh pozicij moči, zdolgočasen v »nedneh« in »medčasu«, vselej pa jezikovno ležeren in neobremenjen. Samosvoj pesniški dnevnik nadrealističnih svetov na eni in stvarnosti vsakdana na drugi strani.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...