Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Strašni delavci

2009–2014
Ivo Svetina
Strašni delavci
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3263-9
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
190 g
132 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova pesniška zbirka Iva Svetine, priznanega pesnika, dramatika, esejista in prevajalca.
Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je diplomiral iz primerjalne književnosti in literarne teorije. Bil je zaposlen na TV Slovenija (dramaturg in urednik dramskega programa), v Slovenskem mladinskem gledališču (dramaturg in umetniški vodja), na Ministrstvu za kulturo (podsekretar), od leta 1998 do 2014 pa je bil direktor Slovenskega gledališkega muzeja. Je avtor dvajsetih dram, treh zbirk esejev in petih pravljic.

Recenzija Bukla

Nova pesniška zbirka vsestranskega literarnega ustvarjalca zajema pesmi, nastale med letoma 2009 in 2014, ki jih je avtor razvrstil v cikle. Ti že s svojimi naslovi (Vignyjevi volkovi, Šest kitajskih od, Odisej – eden od mnogih, Indija, 4.– 5. stoletje) razodevajo, od kod se napaja njegova poezija. Lahko bi rekli, da gre za klasične teme Svetinove poezije, ki dobesedno prekipeva od življenjskosti v vseh pojavnih oblikah. Včasih že skoraj gnusni prizori se prepletajo z visoko poetičnimi ali strastno erotičnimi, religioznimi in mitološkimi, pri čemer upesnjevanje preteklosti izraža tudi kritiko sedanjosti. Pesniški subjekt obuja spomine, pri tem pa ga ves čas preganja misel na bližajočo se smrt.

Kristina Sluga, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...