Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svetloba od zunaj

Miljana Cunta
Svetloba od zunaj
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5159-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Nela Malečkar

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
130 g
90 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skozi povrhnjico pesniških besed, ki opisujejo usodne in neopazno vsakdanje dogodke, srečanja in slovesa, prosevajo globine bralčeve lastne, slutene in neizgovorjene zgodbe. Prepoznavna disciplina v beleženju občutenjskih in miselnih nihanj je obogatena s sugestivnimi besednimi obrati in s sproščenimi, ponekod igrivimi pasažami. Besede valujejo v samosvojih ritmih, ki niso plod formalističnega poigravanja, ampak nastajajo iz vsebine, iz živega stika z življenjem: tam zunaj je čutiti negotovo, medlo, a gosto svetlobo. Zdi se, da jo pesnica bolj tipa, kot vidi. In z njo tudi bralec, ki počasi odkriva njeno sled, razpršeno v petih ciklih zbirke.

Miljana Cunta (1976) je diplomirala iz primerjalne književnosti in angleščine na Univerzi v Ljubljani, kjer je opravila znanstveni magisterij. Ukvarja se z vodenjem projektov v kulturi, urednikovanjem in prevajanjem poezije iz angleščine in italijanščine. Svetloba od zunaj je njena tretja pesniška zbirka. Njen pesniški prvenec Za pol neba (2010) je bil preveden v italijanščino, posamezne pesmi pa še v angleščino, francoščino, hrvaščino in makedonščino.

Recenzija Bukla

Priznam, ta pesniška zbirka me je spravljala v svojevrstno zagato. Zdelo se mi je, kakor da bi sledil verzu za verzom, končno pa mi je cela pesem nekako spolzela med prsti in v meni se je prebudil občutek, da je neujemljiva. Zatrditi, da je težava bodisi v meni bodisi v pes niški zbirki, bi bilo predrzno, saj gre v resnici za veliko vprašanje, ki ne terja odgovora, temveč kvečjemu razmislek. Gotovo pa je to, da je Svet loba od zunaj temu času nekako neprimerna, kar je vselej obenem dobro in slabo in že zato vredno branja. Zdi se, da se pesnica obrača k nekakšnemu tradicionalnemu poslanstvu lirike, ki naj s samo sebi lastno logiko postavlja vprašanja, ki jih ne gre niti opisati mimo nje same. Nekakšna vrnitev, ponoven sestop ali pa morda napredek(?) k čisti liriki.

Aljaž Krivec, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...