Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tišinasto

Zdenko Huzjan
Tišinasto
16,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Apokalipsa
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6644-97-6
Leto izdaje izvirnika 2012
Spremna beseda Primož Repar
Urejanje Primož Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
110 g
78 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zdenko Huzjan zajema iz najglobjih notranjih spoznanj, ki jih poraja njegov celovit spopad s svetom in življenjem, ki kliče onkraj. A ti klici so kljunasti, grozeči, lahko ti tudi izkljuvajo oči, medtem ko toneš vase, in plačuješ ceno z lastnim mesom in krvjo. Temu subjektivnemu pričevanju gre torej krvavo zares. Edino, kar potrjuje to eksistencialno nujo izpovedanosti, pa se potrjuje samo Tišinasto.
In tu smo na mejah nepojasnljivega in neizgovorljivega, kjer lahko spregovorijo le bele podobe in mir tišine. A obličje, ki se izraža "tišinasto", je odsotno, je okrušeno in razdrobljeno, je (raz)"mučenost" telesa, ki pa je, paradoksalno, znova izražena duhovnost.

Recenzija Bukla

Zdenko Huzjan je dobitnik več nagrad na področju likovnega ustvarjanja, dejaven pa je tudi kot pesnik (prvo zbirko je izdal pred dvajsetimi leti). V zbirki z izvirno domišljenim naslovom prevladujejo kratke, zgoščene pesmi, ki s svojo povednostjo in bivanjskim podtonom nekoliko spomnijo na haikuje. Iz njihove kratke forme na vsakem koraku dihata končnost in neskončnost. Kot v prejšnjih zbirkah se tudi tu pred bralca razgrne duhovni svet ustvarjalca, prežet s tesnobnostjo, ki si svoj delež večnosti zagotavlja z ujetostjo v umetniški izdelek.

Tina Škrajnar Petrovič, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...