Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu

Izbrane pesmi
Miroslav Mićanović
Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Fraktal
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-80-8
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Jurij Hudolin
Urejanje Stanislava Chrobákova Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 16 cm
110 g
128 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poezija Miroslava Mičanovića ni tiste vrste, ki bi se zadovoljila s pavšalnimi, površinskimi rešitvami, bolje rečeno, ki bi bralca vabila in zvabila v površinsko estetizacijo, polepotenje, ki bi mu, skratka, nudila »tisto, kar se pričakuje«. Ravno nasprotno, gre za dosledno, minuciozno dekonstrukcijo samoumevnosti (in brezosebnosti) tega »se«. Mičanović je mojster dekonstrukcije vsakršnih samoumevnih standardov (znanilcev totalitarizma, v tem je njegova »družbena kritičnost«), tako pravopisnih kot tudi pomenskih, ni pravila, ki bi ga ne kršil.
Miroslav Mičanović se je rodil 15. avgusta leta 1960 v Brčkem. Živel v Gunji. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Objavlja pesmi, zgodbe, eseje in kritike. Njegovi teksti so uvrščeni v različne antologije, izbore, preglede in prevajani v slovenski, ukrajinski, litovski, madžarski, poljski, španski, francoski, nemški in angleški jezik.

Recenzija Bukla

Pesniški izraz hrvaškega pesnika Mićanovića je motivno-tematsko izjemno raznolik, še bolj pa preseneča njegova protejskost, ki sega od fragmentarnega kolaža prek jezikovnega eksperimenta do poezije v prozi. Vsebina se tu pogosto prilagaja formalnim zahtevam, zato ni čudno, da so pesmi gosto posejane z besednimi igrami, namerno repetitivnostjo, spreminjajočim se fontom, odsotnostjo ločil, pogosto pa se končujejo z odprtim, nedokončanim stavkom. Pesniška govorica, ki želi obstajati »v različnosti od glasov, ki ga obkrožajo, s katerimi si deli zrak, občutek lepote in minljivosti«.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...