Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Trije dnevi v Istri in en dan prej

Primož Repar
Trije dnevi v Istri in en dan prej
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Apokalipsa
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6894-89-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Spremna beseda Milan Dekleva
Urejanje Jurij Hudolin

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
120 g
65 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Trije dnevi v Istri in en dan prej, najnovejša pesniška knjiga filozofa in pesnika Primoža reparja je močan prispevek k sodobni slovenski literaturi in vznemirjujoč detajl k recepciji ljubezenske poezije, ki je kot vsaka dobra poezija artikulirana po sebi in nikoli tako, kot so si kdaj mislili ali pričakovali drugi. Reparjev pesniški credo je neposreden dialog s filozofijo in poezijo, dvema opravkoma, ki sta tudi njegov življenjski moto, poriv, vzgib vitalizma, sreče, zadovoljstva in smisel življenja, med tema dvema avtocestama pa galopira neustrašni dirkalni konj ljubezni do ženske.

Recenzija Bukla

Najnovejša Reparjeva zbirka pred nami izrisuje sintezo pesniškega in filozofskega diskurza, polj, po katerih se avtor tudi sicer najpogosteje giba. A zdi se, da tokrat (po svoje podobno v spremni besedi ugotavlja Milan Dekleva) to počne neprimerno bolj neobremenjeno kot poprej. Filozofske reference so jasne, vprašanja, ki se ponujajo, prav tako, poezija pa ni več polje, ki bi od pišočih kar koli zahtevalo, zanjo se ni treba truditi, saj je vsak trud (lahko) mimikrija. Pesniku uspe seči prek togih zapovedi sloga in načina ter tako besedo prilagoditi točno tistemu, kar se ima iz nje izcimiti, posledično imamo opraviti tako z dobro poezijo kot dobro filozofijo (enim in drugim ali obojim hkrati?). Meje niso več pomembne, morda sploh ne bi nikoli smele obstajati.

Aljaž Krivec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...