Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uho in senca

Nada Kavčič
Uho in senca
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba LUD Šerpa
Zbirka Klasična Šerpa
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6699-72-3
Leto izdaje izvirnika 2019

Tehnične lastnosti
mehka vezava
55 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nada Kavčič, rojena 1991 v Ljubljani, je magistrirala iz španskega jezika in primerjalne književnosti. Svoje pesmi je v zadnjih desetih letih objavljala v različnih revijah (Mentor, Otočje, zbornik Mladih rim, Apokalipsa, Literatura). V okviru Male ignorirane knjige je izšel tudi njen demo z naslovom Zamolklina. Letos pa je pri MGLC izšla obsežna knjiga njenih prevodov pesmi Alejandre Pizarnik. Trenutno živi v španski Valenciji. Uho in senca je njen pesniški prvenec.

Recenzija Bukla

Po razmeroma obširnem seznamu različnih revijalnih objav (med drugim v osrednjih slovenskih književnih revijah) je pred nami pesničin prvenec. Zaznamuje ga ekonomičnost, ki jo na zunaj prikličejo že stalni knjižni format založbe, naslovnica, dolžina knjige in dolžine pesmi. A ko se zagrizemo vanjo, vidimo, da je skozi to prizmo mogoče brati tudi pesmi. Gre za poetiko, ki je opustila karkoli, kar je ne zadeva neposredno, ki ne skuša neposredno upesnjevati velikih idej ali ponujati kakršnegakoli recepta. V resnici se zdi, da gre za izrazito introvertirano pisanje, ki raziskuje lastno umeščenost v svet (lirske subjektke) in družbo, v nenehnem preigravanju »enega« in »mnogega«, »sebe« in »drugih« (in prav s tem naposled zakoraka v izjemno pereča vprašanja). Čeprav pri tovrstnih zbirkah vselej obstaja nevarnost, da zaradi svoje »tihosti« zdrsnejo mimo nas, bi prvencu delali krivico, saj preseneča iz verza v verz, le da na način, ki ga v tem trenutku morda nismo toliko vajeni.

Aljaž Krivec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...