Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ujeta v sebi

Mojca Bukovnik
Ujeta v sebi

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Chiara
Zbirka Knjiga kot zdravilo
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7060-03-4
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Manca Žitnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
14,5 x 16,5 cm
130 g
80 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Težko je biti sam med množico ljudi, a pridejo trenutki, ko ljudje izginejo in ostane samo še množica njihovih src.

V pesniški zbirki Ujeta v sebi pesmi glasno spregovorijo. Pa ne samo spregovorijo, nekatere prav kričijo. Vsaka zase pove zgodbo. V njih je močan čustveni naboj;  polno groze, strahu, srha, hrepenenja in čakanja, tesnobe, žalosti, iskanja miru v sebi ... Bralca se globoko dotaknejo in če si dovoli, lahko v njem prebudijo notranjega otroka.  Kljub vsem bolečinam, ki puščajo sled v večini pesmi, avtorica ne pozablja na upanje, na moč sedanjosti in odločitve, da je danes lahko drugače, boljše, lepše.
- Izr. prof. dr. Tanja Repič Slavič

Ujeta v sebi je veliko več kot le naslov zbirke pesmi avtorice Mojce Bukovnik. Je pot do njene globlje resnice, za katero verjamem, da je trnova in osvobajajoča hkrati. V marsičem je to tudi resnica vseh nas, čeprav vsem ni dano spoznati njenih uvidov. Kljub temu, da so človeške zgodbe tako različne in enkratne, imajo eno skupno točko. Bolečina, ki si jo dovolimo občutiti v vsej svoji neposrednosti, vedno spodbudi osebno preobrazbo. Njene pesmi so plod take preobrazbe in to tudi odražajo. Sam jih vidim kot smerokaze do njenih skritih darov, ki jih nosi v sebi.
- Gregor Jenko, psiholog

Recenzija Bukla

Mojca Bukovnik je začela pisati pesmi šele leta 2017, kot pravi sama, »da bi se naučila izražati«, da bi znala ubesediti, kar občuti. Čeprav gre za poezijo s poudarjeno (samo)terapevtsko noto, k čemur pričujejo spremni zapisi profesorice, logoterapevtke in dveh psihologov, pesmi ne gre brati zgolj v tem duhu. To je poezija minulih zgodb, sedanjih prerezov in novih začetkov. To so pesmi, ki nihajo med otroškim in odraslim, med zlorabo in rešitvijo, med nasiljem in hrepenečo željo po sprejetju, med mnogimi sencami zemlje in eno svetlobo neba. Pesmi ni malo, zato se pred nami razprostre bogat notranji svet, ki se včasih vrača k enakim izhodiščem, spet drugič pa se odpira v nove in nove smeri. Minimalistične ilustracije Mance Žitnik dodajo vzdušje, kakršno sicer najdemo v poeziji mlade indijske pesnice Rupi Kaur, tako kot pri Kaurjevi pa tudi tukaj obstaja verjetnost, da se bodo pesmi v morebitni drugi zbirki premaknile še naprej od prvenca.

Žiga Valetič, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...