Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V viharjih in zavetrjih srca

Ciril Zlobec
V viharjih in zavetrjih srca
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova slovenska knjiga
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-01-0406-3
Spremna beseda Ivo Svetina

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 13,5 cm
102 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova pesniška zbirka Cirila Zlobca je nadaljevanje njegove zadnje zbirke pesmi Dvom, upanje, ljubezen, ki jo je zaključil s pesmijo, posvečeno hčerki Varji, Razlogi so. V osrednjem delu knjige so objavljene pesmi, ki jih je leta in leta pisal kot pisma svoji hudo bolni hčerki – nekatere je odposlal, nekatere ne. Zbrane v knjigi so pričevanje o tanki meji med obupom in upom, svetlobo in temo, bolečino in radostjo. Kljub izgubi ljubljenega bitja in trpkim spoznanjem zmore pesnik ohraniti vero v smisel življenja in z njimi prepojiti poezijo.

Recenzija Bukla

»Življenje, ta najgloblja vseh skrivnosti, / uči nas, ne pa nauči živeti,« v uvodni pesmi, ki deluje kot moto, zapiše Ciril Zlobec. Gre za kroniko (neiztrohnjenega) srca, za bilanco življenja, zakoreninjenega v nekem davnem poletju kraškega zavetrja in vrženega iz tirnic v nekem drugem viharnem poletju ob tragični izgubi hčere. Pesmi, posvečene Njej, tvorijo osrednji in najčudovitejši cikel knjige. Kljub stalni bližini smrti se pesnik spominja življenja in opogumlja bližnje z neverjetno močnim starčevskim uporom: »Razlogi za življenje so! Celo / ko je življenja v nas vse manj in manj.«

Tanja Petrič

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...