Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vedre misli za vsak dan

Vedre misli za vsak dan

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-430-0
Naslov izvirnika Heute beginnt die gute alte Zeit von morgen
Prevod Ana Grmek Kandus
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
16,5 x 14,5 cm
270 g
115 strani
Tip knjige
pesmice, uganke in pregovori
Kategorije
leposlovje > poezija

Založnik o knjigi

Požirek vedrine za vsako priložnost ...

Zbirka vedrih misli raznih avtorjev in kulturnih izročil je polna življenjske modrosti in navdiha, ki bralcu odpira nov pogled na različna življenjska obdobja in situacije. Dragocena spodbuda za sprejemanje življenja v vseh njegovih barvah in odtenkih!

Sloviti misleci – od umetnikov, znanstvenikov, do papežev in svetnikov – so v kratka razmišljanja strnili svoje poglede na življenje. Skupni imenovalec v knjigi zbranih razmišljanj pravzaprav odpira vprašanje človekove svobode. Modrost in življenjsko zadovoljstvo namreč nista odvisna toliko od zunanjih okoliščin kakor od človekove notranje naravnanosti. Zanimivi in za sodobnega človeka nadvse aktualni uvidi so kakor požirek vedrine – dobrodošlo darilo za vsakogar!

V knjižici darilnega formata so zbrane ljudske modrosti iz Evrope, Azije in Afrike, misli znanstvenikov, državnikov, mislecev, literatov, umetnikov, duhovnih piscev in svetnikov.

Zaupaj v prihodnost
Globoko v srcu vsake zime
je slutnja pomladi
in za tančico vsake noči
je skrit nasmeh jutra.
- Halil Gibran

Recenzija Bukla

V trenutkih, ko se zdi, da nam nič v živ­ljenju ne gre tako, kot si želimo, ali pa imamo občutek, da smo nekje obtičali, ne da bi ob tem vedeli, kako naprej, je najbolje, da se povsem umirimo in globoko zadihamo. Šele takrat se nam namreč zbistrijo misli in nenadoma je pogled na prihodnost precej vedrejši. Kdor namreč zna užiti trenutek sedanjosti, ne da bi ob tem razmišljal o preteklosti in se bal prihodnosti, lahko uživa polno življenje, izvemo v tej prečudoviti knjižici, kjer nas neka druga, prav tako modra misel, pouči, da se »velike stvari zgode neopazno kakor pršenje dežja, pihljanje vetra, zorenje žita« … Zbirka razmišljanj in misli, ki so jih zapisali najrazličnejši modreci z vseh koncev sveta v različnih zgodovinskih obdobjih, prinaša dragocena spoznanja o lepoti življenja in njegovi preprostosti. Knjižica prinaša obilo spodbude, navdiha, pa tudi spoz­nanje o pomenu čuječnosti, zato jo toplo priporočamo v branje za lepši začetek dneva ali zvečer za lažji sen.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...