Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zbrka poezije

Zala Đurić Ribič
Zbrka poezije
14,99 € 14,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Ocean
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93836-5-0
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Nataša Detič

Tehnične lastnosti
trda vezava
18,5 x 12,5 cm
190 g
67 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Izbor 60 intimnih pesmi, ki so jih navdihnili potovanja, zatiranje, ljubezenski zapleti, menjanje frekvenc, stare reinkarnacije in še kaj. Pesniški prvenec mlade avtorice odlikuje občasno poigravanje z obliko in sproščen jezik (posamezni pogovorni in slengovski izrazi poudarjajo veličino in pestrost slovenskega jezika). Nekatere pesmi so krajše, nekatere daljše, ene razigrane, druge melanholične, tretje duhovite, četrte resnično čudovite, prav vse pa srčne, zrele in izjemno življenjske. V njih se lahko najde prav vsak.

Zala Đurić Ribič se je po končani Gimnaziji Poljane leta 2015 preselila v New York. V znani igralski šoli HB Studio, ki jo je leta 1945 ustanovil Herbert Berghof, študira igralstvo in režijo. Njeno nadarjenost za poezijo je že v gimnaziji opazila profesorica Katarina Torkar Papež, ki je mlado pesnico spodbujala pri nadaljnjem ustvarjanju. Njena največja pesniška vzornika sta Boris A. Novak in Jacques Prevert.

Založba Ocean podpira projekt Mladi upi, ki ga izvaja Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti. 3 % sredstev, zbranih od prodaje te knjige, bodo podarili nadarjenim mladim športnikom, umetnikom in znanstvenikom.

Recenzija Bukla

Mlada dama, ki se je podala v igralske vode, pred bralce polaga svoj pesniški prvenec. Gre za zbirko večinoma kratkih pesmi, tudi miselnih utrinkov, pogumnih v svoji osebnoizpovednosti. Zala, na pragu med dekletom in damo, upesnjuje pestro paleto čustev od mladostne vihravosti in razigranosti, neulovljivosti, iskanja prave ljubezni in izpovedovanja ljubezenskih tegob. Včasih močna v izrazju, kar podkrepi še z rabo slengizmov, drugič nežna, nikoli pa ravnodušna: »Otročja in modra / koraka po svoji poti. / Zvita in naivna / pada in se pobira sproti.« Zbirka v vsebinskem ali slogovnem pogledu sicer ni literarni presežek, vsekakor pa iz nje veje neusahljiva volja do življenja. Čutiti je, da Zala zajema življenje z veliko žlico.

Kristina Sluga, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...