Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

ZMorjšnice

Pesmi o morju, iz morja in z dotikom morja: mala morska poezija
Mitja Zupančič
ZMorjšnice
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Osminka & Co.
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94167-2-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Adriano Janežič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14,5 cm
170 g
62 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

ZMorjšnice so kratke in poučne pesmice z dotikom morja za otroke in mlade po srcu. Zbirka 27-ih pesmi v verzih pojasnjuje razliko med plimo in oseko, školjko in polžem, kdo je kralj morskih višin, zakaj galeb sedi vrh strehe, kdo je hči morja (rdeča korala), kakšna je školjka žametna skledica, kakšno moč ima spužva nagajiva, kdo sta sardela in sardon, kakšne so kapitanove sanje, kaj sporoča stara lanterna …

Avtor verzov je vse pesmi napisal na plovbi ob vzhodni obali jadranskega morja in njenih otokih, ilustriral pa jih je Adriano Janežič.

Recenzija Bukla

Poezija za otroke spet dobiva na veljavi, čeprav je, v primerjavi z zgodbami, teže vzbuditi zanimanje zanjo. Pri tem lahko pomagajo tudi ZMorjšnice, ki jih je vešče zapisal Mitja Zupančič – publicist in avtor različnih knjig ter filmov, povezanih z morjem, in jih je likovno sijajno opremil Adriano Janežič. Iskrive pesmi, ki se vedno rimajo, so nastale na potovanjih po bližnjem Jadranskem morju in govorijo o ribah, rakih in školjkah, o ladjah, morjeplovcih in kapitanih, o pojavih, kot sta plima in oseka, pa o valovih in hobotničinih lovkah, ki pogledajo skoznje. Seveda tudi o podmorskem rastlinju, svetilnikih, ribičih, pticah, zalivih in o kopenskih živalih, ki živijo na otokih, recimo osličkih ... Čas za morske dogodivščine se spet bliža in avtorjeve zapise ter navdihujoče fotografije, povezane z morjem, lahko spremljate tudi na nekaj družabnih omrežjih pod naslovom »emorje«.

Žiga Valetič, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...