Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Žuželka na dekliškem trebuhu

Ivo Svetina
Žuželka na dekliškem trebuhu
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Poezija
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-231-841-3
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
230 g
111 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Popoldan, ob bazenu, ko že spil sem sladki janež in vedel, da mu več ne utečem, si me iskala, z nežnostjo, zavezano krog bokov, v spuščajočem se soncu skoraj bakrenih, da se lahko merijo z mačico, ki legla je na tvojo brisačo, modro morje tik neba, in si poliže svilnato dlako, vroče tačke in se, zazrta nekam globoko vase, prepusti moji bližini, ki izbrala jo je za gospodarico.

Recenzija Bukla

Esejist, pesnik in dramatik je poezijo, zbrano v pričujoči zbirki, začel pisati nekje na jugu sredi poletja. Čutni prizori eksotičnih pokrajin, po katerih se sprehaja lirski subjekt, so prepojeni z vonjem dehtečih ženskih teles, v katerih išče naslado, ki pa je, kakor vse, kar ga obdaja, podvržena minljivosti: »slutnja, hip, ki se je zdanil,/četudi nobenega jutra ne bo več«. Telo se stara, ideal zbledi, Eros Tanatos se združita. Ko se konec zbirke iz poletja prevesi v jesen, »nič drugega ni pod mračnim popoldanskim/nebom kot le najini, s smrtjo blagoslovljeni telesi«.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...