Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pogumni

Randy Alcorn
Pogumni
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-04-0122-3
Naslov izvirnika Courageous
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Leon Jagodic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
450 g
360 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje

Založnik o knjigi

Skupina policistov poskuša vsak dan po najboljših močeh varovati ljudi. Svoje delo opravljajo častno in prizadevno. Po službi pa se morajo soočiti z izzivom, na katerega nihče izmed njih ni zares pripravljen: biti mož in oče.

Ko enega izmed njih doleti družinska tragedija, se mora on in za njim še ostali kolegi soočiti s svojo odgovornostjo, nalogami in strahovi. Tako nastane prisega, s katero se možje pred Bogom in svojimi družinami zavežejo, da bodo odgovorno in pogumno živeli in izpolnjevali svoje dolžnosti kot očetje in možje. Ali jih lahko to približa Bogu … in njihovim otrokom?

Nova knjiga ustvarjalcev filma Fireproof!

Recenzija Bukla

Na prvi pogled so pogumni, neustrašni in povsem brez čustev, a v resnici so (tudi) policisti, glavni junaki tega romana, samo ljudje. S svojimi zgodbami, tegobami in tudi strahovi. Vsi štirje protagonisti živijo za službo in se v njej na moč razdajajo, ko pa se vrnejo v zavetje svojih domov, kjer se morajo iz službenih vlog preleviti v vlogo očeta in moža, se zdi, da jim to ne gre najbolje. Šele tragična smrt otroka enega od policistov strezni prav vse; takrat začnejo razmišljati, kdaj so izgubili vero v življenje in kdaj so se odtujili. Od sebe in svojih najbližjih. Čaka jih dolga pot iskanja, ki jim lahko uspe le s pomočjo domačih, tistih, na katere so prej pogosto (nehote) pozabljali. Pretanjeni roman o vseh odtenkih življenja prinaša možnost (samo)spraševanj in vodi – tudi ob nanizanih vprašanjih na koncu zgodbe – do številnih razmišljanj, ki si jih zmorejo privoščiti le »pogumni«.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...