Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Divja

Izgubljena in najdena na pešpoti življenja
Cheryl Strayed
Divja
15,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3057-4
Naslov izvirnika Wild
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Danica Križman
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
380 g
452 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

"Ženska s praznino v srcu. To sem bila."

Tako se opiše 22-letna Cheryl, potem ko je izgubila mamo, družino in sebe. V trenutku brezupa je sklenila, da se bo podala na mogočno Pacifiško gorsko pešpot, ki vodi skozi puščave, po zasneženih vrhovih in nedotaknjenih gozdovih zahodnega roba ZDA. Šla je sama, brez pohodniških izkušenj. Na izjemni turi, ki ji včasih niso bili kos niti veliko trdnejši pohodniki, so jo skušale pasti žive in nežive narave, neizprosne vremenske razmere in Pošast, gromozanski nahrbtnik, ki ga je komajda zmogla dvigniti s tal. Spoznavala je redke pustolovce, gluho samoto, bajno lepoto narave ter na koncu vendarle spoznala in našla tudi sebe.

Pot do védenja, da zna, da zmore in da se splača živeti, je prelila v doživeto in duhovito pripoved, ki jemlje dih, navdaja s spoštovanjem in kar kliče k temu, da bi podobno pustolovščino doživeli tudi sami.

Njena zgodba je navdušila tudi Hollywood – kmalu lahko pričakujemo film z Reese Witherspoon v glavni vlogi.

Recenzija Bukla

Divja je velika ameriška prodajna uspešnica iz leta 2012, ki bi morala pasti na plodna tla tudi v Sloveniji, deželi planincev, saj se večina zgodbe odvije na dolgem hribovskem pohodu, na katerega se odpravi glavna junakinja, tudi pripovedovalka te resnične prigode. To je inspirativna zgodba o pustolovščini mlade Američanke, ki se po razpadlem zakonu, smrti matere in vsesplošni neperspektivnosti, v katero se je ujela, odloči za svojevrstno preizkušnjo: prehoditi hoče kar se da velik del večtisočkilometrske Pacifiške gorske pešpoti, ki se vije po ZDA od meje z Mehiko do Kanade. To bi bilo seveda lažje, če bi bila izkušena planinka in bi imela tovrstne izkušnje že iz preteklosti: žal pa je v tovrstnih pohodih popolna novinka, kar vodi do mnogih humornih, pa tudi trpkih izkušenj. Divja je knjiga o težavah in pripetljajih, ki jih je bila deležna na poti, o moških pohodnikih, ki jih je srečala na tem potovanju, in o odrešitvi, ki jo prinaša taka pustolovščina. Rečeno še krajše: premagala je djvino in našla samo sebe! Obvezno branje za vse, ki so uživali v Jej, moli, ljubi. Jeseni v kinodvorane že prihaja tudi film po tej knjižni predlogi, glavno (pohodno) vlogo v njem pa bo odigrala oskarjevka Reese Witherspoon.

Samo Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...