Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Le eno poletje

Morska doživetja le enega poletja; Plovba vzdolž Jadrana
Mitja Zupančič
Le eno poletje
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Osminka & Co.
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-9416-778

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12 cm
250 g
253 strani
Kategorije
leposlovje > potopisi

Založnik o knjigi

V le enem poletju avtor vzdolž nevidne morske meje obpluje vso vzhodno jadransko obalo in večino otokov, obišče prijatelje in pridobi nove znance, opazuje naravo ter kljubuje njeni neizmerni sili.
V triinpetdesetih dneh neprekinjene plovbe, valov in viharjev, orkanske burje in brezvetrja, vročine in mraza v poletnih nočeh, ko burin in mornik brijeta za ušesi, se zgodi več, kot povprečen človek doživi v vsej svoji tuzemski dobi.
Zgodbe le enega poletja so nastajale sproti in so zapisane tako, kot so tekli dnevi pod jadri.

Recenzija Bukla

»Dokler bom zmogel, bom plul. Življenje pod jadri je zame ena sama velika sreča, raj na zemlji, brez meja in omejitev, neskončni akumulator energije in idej. Tam sem neizmerno kreativen, edina prepreka sebi sem kar jaz sam. Zato je že prav, da ostajam z morjem na Ti,« je nekoč dejal avtor teh kratkih prilik, ki so nastale v enem samem poletju. Zavezan svojim prepričanjem zmeraj ubira neuhojene poti. Svoj dušni mir najde zunaj, na visokem morju, četudi prizna, da ni najlažje živeti po lastnem kroju in prepričanju. »La vita è bella«, če se znamo tega zavedati in živeti. Priložnost je ponujena vsakomur, izkoristijo pa jo le nekateri. Avtor je eden tistih, ki se je znal ustaviti, narediti premislek in na novo postaviti vrednost­ne kriterije. Uročen s čudesi morja živi, kot piše, in piše, kot živi. Zemeljsko bivanje je prekratko, da bi ga smeli živeti povprečno. Bogatijo ga raznolikosti sveta in doživetja ter modrosti, pridobljene z njimi. Prav morje je tisto, ki vselej zahteva celega človeka, njegovo znanje, izkušnje in spoštovanje, potem ponudi razkošje obilja, ko tudi sreča ne izostane.
V le enem poletju avtor vzdolž nevidne meje obpluje vso vzhodno jadransko obalo in večino otokov, obišče prijatelje in pridobi nove znance, opazuje naravo ter kljubuje njeni neizmerni sili. V triinpetdesetih dneh neprekinjene plovbe, valov in viharjev, orkanske burje in brezvetrja, vročine in mraza v poletnih nočeh, ko burin in mornik brijeta za ušesi, se zgodi več, kot povprečen človek doživi v vsej svoji tuzemski dobi. Zgodbe le enega poletja so nastajale sproti in so zapisane tako, kot so tekli dnevi pod jadri.

Renate Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...