Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Notranji krog

Kronika Mexico Cityja
Francisco Goldman
Notranji krog
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Zbirka S poti
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-128-9
Naslov izvirnika The Interior Circuit: A Mexico City Chronicle
Prevod Jure Potokar
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
250 g
317 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi

O knjigi

Francisco Goldman, sin katoličanke iz Gvatemale in bostonskega Juda, se je s svojo drugo ženo, mlado pisateljico Auro Estrada, stalno selil med Brooklynom in Mehiko. Ko žena umre v tragični športni nesreči na pacifiški obali, ga Distrito Federal prisili, da se sooči ne le z bolečino ob izgubi, ampak tudi s svojim strahom pred vožnjo v tem zapletenem
mestu. V nemirnem poletju 2013 se prek učnih ur vožnje uči tudi političnega prebujanja; prične razumevati in sprejemati kompleksni zemljevid nasilja in preživetvenih strategij enega največjih mest na svetu. Notranji krog je briljantna poetična podoba neukrotljivega velemesta. Mešanica potopisa, spominov in reportaže o narkoterorizmu nas popelje v mehiško srce teme.

Francisco Goldman (1954) se je s štirimi romani uveljavil kot eden osrednjih sodobnih ameriških romanopiscev. Publicistična dela je objavljal v vrsti uglednih svetovnih časnikov in revij ter v nagrajevani knjigi The Art of Political Murder.

Recenzija Bukla

Goldman (1954), uveljavljeni ameriški pisatelj gvatemalsko-ameriških korenin, nas v delu Notranji krog, mešanici biografije mesta, izpovedne literature in žurnalističnega poročila, popelje v neukrotljivi kaos megapolisa mehiške prestolnice, enega največjih mest na svetu. V njem želi nekaj let po nesrečni smrti svoje druge žene spet zaživeti, kar si prizadeva dokazati tudi s tem, da se skuša naučiti tudi vožnje po njem. Učne ure po labirintnem mestu, v katerem se kot po pravilu izgubljajo tudi taksisti, pa se počasi prevešajo v družbeno angažirano poročilo o politični realnosti, ki se v nemirnem poletju 2013, ko se dogaja ta zgodba, z vznikom novih sil začne pomembno spreminjati. A to je – poleg nenehnega vračanja v mehiško zgodovino, ki so jo ves čas pretresali nasilje in revolucije, kar je ustvarjalo vedno nove mučenike in rojstvo države preželo s posebnim odnosom do smrti – samo ena od mračnejših plati Ciudad de Méxica, druga je vse bolj izraziti narkoterorizem, ki to mesto spreminja v eno najbolj nevarnih prebivališč na svetu. Resnobni potopis o kruti realnosti današnje Mehike.

Samo Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...