Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Od Santiaga do Assisija

Ivan Gričnik
Od Santiaga do Assisija
13,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-265-174-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Ivan Gričnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
200 g
130 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija > krščanstvo
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nov potopis popotnika in romarja Ivana Gričnika, ki je nadaljevanje potopisa Moj Camino. Avtor opiše dogodke na poti, ki jo je prehodil sv. Frančišek in sicer od Dovadole do Assisija. Pri tem ne gre zgolj za suhoparno opisovanje poti, ampak za osebna spoznanja, ki človeku ostanejo globoko v srcu in nas za vedno zaznamujejo.

Recenzija Bukla

Četudi se v življenju doslej še niste podali na kakšno romarsko pot, vas bo ob prebiranju novega potopisnega zapisa Ivana Gričnika zagotovo prijelo, da bi to storili! Kot je v navadi pri avtorjevih tovrstnih popotniških knjigah, je tudi njegova najnovejša, v kateri Gričnik najprej strne vtise s svojega predhodnega romanja po sloviti Jakobovi poti, nato pa nas popelje še do njegovega novega romarskega podviga, prepredena z obilo iskrenosti, neposrednosti in pristne življenjskosti. Bralec se skupaj z avtorjem poda na slovito romarsko pot do Assisija, po kateri je nekdaj hodil sveti Frančišek in ki romarje preizkuša na vse mogoče načine. Toda – tako kot v življenju – jo zmorejo prehoditi le tisti, ki se prepustijo toku in sledijo vsemu, kar jim prinaša pot. Oziroma, kot pravi avtor knjige v spodbudo vsem, ki ga sprašujejo, kako je bil kos tej izkušnji: »Vzameš, kot ti je dano, in s tem si zadovoljen. Vsako jutro z velikim navdušenjem in dobro voljo nadaljuješ Pot.« Branje, ki navdihuje in navdušuje!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...