Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popotovanja v soju zvezd

Alex Capus
Popotovanja v soju zvezd
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-282-232-3
Naslov izvirnika Reisen im Licht der Sterne
Prevod Mojca Kranjc

Tehnične lastnosti
trda vezava
224 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
leposlovje > potopisi

Povej naprej

Založnik o knjigi

Popotovanja v soju zvezd (2005) niso potopis v dobesednem smislu besede. Potuje se v knjigi sicer res veliko, pa tudi kraji dogajanjaniso najbolj vsakdanji; a pravo potovanje je v bistvu raziskovanje, na katero se je avtor podal, da bi ugotovil, če znameniti otok zakladov Roberta Louisa Stevensona dejansko obstaja. Preštudiral je primarne vire in opravil avtopsijo na terenu; odkritja, do katerih so gapripeljali izsledki, je duhovito dopolnil s pisateljsko domišljijo in tako ustvaril napeto, vznemirljivo zgodbo, ki ne bo pritegnila le ljubiteljev Stevensonovih južnomorskih pripovedi.

Alex Capus (1961) je švicarski nemško pišoči pisatelj. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen; veliki met se mu je posrečil z romanom Léon in Louise, ki je bil 2011 nominiran za ugledno nemško knjižno nagrado in je 2014 pri Cankarjevi založbi izšel tudi v slovenščini. Naslednje leto je izšel še roman Švindler, špijonka in človek z bombo (2013).

Recenzija Bukla

Do današnjih dni literarni zgodovinarji in biografi niso poenoteni glede vprašanja, ali ima otok v Otoku zakladov Roberta Louisa Stevensona realno ozadje oziroma realen zgled. Nekateri stavijo na Otoke Turks severno od Haitija, drugim se zdi, da v Louisovih opisih pokrajine prepoznajo kar kalifornijsko obalo, spet tretji pa navijajo za to, da je bil pisateljev model za otok kar neposredna okolica njegovega rojstnega mesta Edinburga. Alex Capus (1961), švicarski nemško pišoči pisatelj, ki zna na eni strani zapeljati s fatalno ljubezensko zgodbo Léon in Louise – ki je bila leta 2011 nominirana za ugledno nemško knjižno priznanje, prav dobro pa se je odrezala tudi v slovenskem prevodu – ali pa presuniti z mojstrsko izpisanimi literarnimi portreti v romanu Švindler, špijonka in človek z bombo, za katerega je bila njegova prevajalka Mojca Kranjc nagrajena s Sovretovo nagrado, nas v svojem literarnozgodovinskem potopisu Popotovanja v soju zvezd popelje bliže k odgovoru na to vprašanje, saj preuči dostopne vire, obišče ključne lokacije in s svojo prepoz navno jezikovno izpiljenostjo ustvari napeto ter vznemirljivo zgodbo o večnem iskanju takšnih in drugačnih zakladov.

Samo Rugelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...