Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kaj se komu sanja

Izbrane zgodbe
Polonca Kovač
Kaj se komu sanja
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4543-1
Ilustracije Marjanca Jemec Božič, ... [et al.]
Izbor Nika Kovač, Polonca Kovač, Irena Matko Lukan
Spremna beseda Marjana Kobe
Urejanje Irena Matko Lukan, Pavle Učakar
Uvodna beseda Nika Kovač

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 21 cm
1.670 g
407 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
leposlovje > pravljice in miti
otroško in mladinsko > dojenčki in malčki

Povej naprej

O knjigi

Na vseh svojih pisateljskih ravneh Polonca Kovač dokazuje, da je rojena pripovedovalka. Ena naših najboljših.
Knjiga Polonce Kovač, ene najpomembnejših slovenskih pisateljic za otroke in mladino, Kaj se komu sanja prinaša pisan izbor pravljičnofantastičnih in realističnih pripovedi ter leposlovno-poučnih del. V njej bomo našli zverinice z Večne poti, pet kužkov, psička Pafija, krokodile in putko, palčke, zelišča male čarovnice, gorski vrt, Jakca, Petra, Andreje, Urške in Špelce, pravljične zgodbe o sanjah in še in še.
To literarno zakladnico so likovno obogatili ilustratorji: Marjanca Jemec Božič, Jelka Godec Schmidt, Ančka Gošnik Godec, Ana Košir, Marjan Manček, Aco Mavec, Matjaž Schmidt, Melita Vovk in Alojz Zorman Fojž. Polonca Kovač je za svoje ustvarjanje leta 2009 prejela Levstikovo nagrado za življenjsko delo.

Recenzija Bukla

V letu, ko priljubljena mladinska pisateljica, prevajalka in pravljičarka Polonca Kovač praznuje častitljivo obletnico, smo bralci (mladi in tudi malo manj mladi) iskreno veseli pisanega izbora njenih pravljično-fantastičnih in realis tičnih pripovedi ter leposlovno-poučnih del, ki so se znašla v tej veliki ilustrirani knjigi. Pri naboru zgodb je poleg avtorice in urednice Irene Matko Lukan sodelovala tudi avtoričina vnukinja Nika Kovač, ki je napisala uvodni nagovor, strokovno in poglobljeno pa je delo in opus Polonce Kovač v spremni besedi predstavila še literarna zgodovinarka Marjana Kobe. V deset letjih slikovitega in sila raznorodnega ustvarjanja so besedila Polonce Kovač ilustrirali mnogi najbolj priznani likovni umetniki in to daje knjigi še dodaten šarm. Avtorica se ne ustraši realističnih in poučnih besedil, niti poosebljanja predmetov in živali, zaide pa tudi v fantazijske pokrajine in pravljične vzorce. Dinamični odnosi med njenimi literarnimi junaki so pogosto prepleteni z vedrino in radoživostjo, včasih tudi z blago ironijo, zmeraj pa odsevajo avtoričino socialno občutljivost, empatijo in poznavanje mladih bralcev. Le kdo ne pozna zverinic iz Večne poti, pa Jakca in strica hladilnika, pa vseh Andrejev, Urške in Špelce, pet kužkov, psička Pafija in čarobnih zelišč male čarovnice … Nabor zgodb Polonce Kovač je prava literarna zakladnica.

Renate Rugelj, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...