Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kosprdec in Teletina

Zgodba iz vrtca
Eva Papoušková
Kosprdec in Teletina

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Ocean
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93582-9-0
Ilustracije Galina Miklínová
Prevod Nives Vidrih
Urejanje Nataša Detič

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17 cm
320 g
55 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let
leposlovje > pravljice in miti

O knjigi

Večkrat nagrajena knjiga z zabavno zgodbo in čudovitimi ilustracijami duhovito prikazuje vrtčevsko življenje skozi otroške oči. Namenjena je otrokom, obenem pa je obvezno čtivo za vse, ki ste kdaj pomislili, da bi radi delali v vrtcu.

Kosprdec in Teletina sta nadobudna malčka, polna sijajnih idej, ki so tako zabavne kot njuna priimka. Zgodba se dogaja v vrtcu, ki ga Kosprdec začne obiskovati proti svoji volji, zato večino dneva preživi pod polico s čevlji in majhnimi nahrbtniki, kjer glasno tuli in brca okoli sebe. Sošolka Teletina, hčerka znane operne pevke, prav dobro razume njegovo jezo in skupaj se odločita pobegniti iz vrtca, saj se v dvoje veliko bolje beži. Toda ko ju policisti po kratki pustolovščini srečno pripeljejo nazaj v vrtec, se njuni starši odločijo, da se ne smeta več družiti. Vendar pravih prijateljev nič ne more ločiti in tudi starši se čez čas omehčajo …

Avtorica Eva Papoušková se je z zgodbo prijavila na anonimni natečaj največje češke založbe Albatros in gladko zmagala. Pozneje se je izkazalo, da je avtorica priznana scenaristka, ki je med drugim delala tudi s Stevenom Spielbergom. V kombinaciji z ilustracijami priznane češke ilustratorke Galine Miklinove je knjiga postala uspešnica. Prejela je številne prestižne nagrade za otroško književnost: v Nemčiji mednarodno nagrado münchenske nacionalne knjižnice »White Raven« 2014, na Češkem pa nagrado SUK 2013 (podeljujejo knjižničarji), nagrado Golden Ribbon 2013 (podeljuje češka sekcija Mednarodne zveze za mladinsko književnost IBBY) in nagrado Magnesia Litera 2013.

Recenzija Bukla

Naslovna junaka Kosprdec in Teletina sta nerazdružljiva malčka, ki uganjata večje in manjše norčije in z njimi povzročata sive lase tako vzgojiteljicam v vrtcu kakor tudi svojim staršem. Njune norčije so prav tako nenavadne, kakor je tudi njun priimek. Malčki se bodo lahko naučili, kako se čevlje namaže z mamino kremo za obraz, da se lahko čipkaste spodnjice uporabijo tudi kot čudovito pokrivalo, kako se skrije pod drevesom in še marsikaj zanimivega. Slikanica je bila na anonimnem literarnem natečaju založbe Albatros na Češkem izbrana za najboljše izvirno otroško prozno delo leta 2012.

Sabina Burkeljca, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...