Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krasna zgodba

ampak zares krasna zgodba o kavi, krofih, doktorju Knjigci, Kodru Klobučniku in ostalih prebivalcih Krasnograda
Maša Ogrizek
Krasna zgodba
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-216-6
Ilustracije Igor Šinkovec
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 20 cm
370 g
29 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
leposlovje > pravljice in miti
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Brata dvojčka dr. Knjigca in Koder Klobučnik ter ostali prebivalci Krasnograda se brezskrbno potepajo po mestnih ulicah, vsak s svojim klobukom na glavi. Življenja si sladkajo s slastnimi krofi, kavo in krasnimi besedami. A nekega dne neznaten komar usodno preokrene zgodbo. Se lahko kljub temu srečno konca? Krasna zgodba je slikanica o življenju, ki se včasih zasuka čisto po svoje. Spregovori o tem, da so morda bolj kot srečni konci pomembni sveži začetki.
O delu
Krasna zgodba, podnaslovljena »Ampak zares krasna zgodba o kavi, krofih, doktorju Knjigci, Kodru Klobučniku in ostalih prebivalcih Krasnograda«, je tretje slikaniško besedilo avtorice Maše Ogrizek. Podnaslov je zgovoren, a knjiga, v kateri se predstavijo družina Klobučnik in ostali prebivalci Krasnograda, govori še o marsičem drugem kot o kavi in krofih, čeprav drži, da slednji v njej odigra pomembno vlogo. Jezikovno in slogovno spretno napisana zgodba kar sama kliče po bogatih domišljijskih predstavah in prizorih ter simpatičnih detajlih, ki jih beleži in v vizualni jezik spreminja nadarjen ilustrator Igor Šinkovec.

Recenzija Bukla

Mladinska pisateljica Maša Ogrizek in ilustrator ter stripar Igor Šinkovec sta upodobila mestece Krasnograd, v katerem ne manjka zanimivih ljudi, ki počnejo prikupno zanimive stvari, četudi so njihova pota dokaj običajna. Družino Klobučnik vsi dobro poznajo, saj so znani po klobukih, po kulinaričnih specialitetah, kasneje, ko odrasteta sinova Klavdij in Klement, pa slovijo tudi po kavi in knjigah – to namreč postanejo zanimanja enega in drugega. Toda nekega dne se nad družino zgrne žalostna tragedija. Mesto ne ostane ravnodušno, toda treba bo iti naprej, življenje kliče k vedno novim začetkom ...

Žiga Valetič, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...