Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najlepše pravljice

Fran Albreht, ... [et al.]
Najlepše pravljice
49,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Veliki pravljičarji
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1541-0
Leto izdaje izvirnika 2011
Ilustracije Suzi Bricelj, ... [et al.]
Spremna beseda Andrej Ilc
Urejanje Andrej Ilc

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 29 cm
2.240 g
460 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
leposlovje > pravljice in miti

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ob stoletnici izida prve knjige ilustriranih pravljic na Slovenskem je izšla velika knjiga izbranih pravljic in pripovedk izpod
peresa klasičnih svetovnih in slovenskih pravljičarjev. Zgodbe krasijo barvne podobe enaindvajsetih slovenskih ilustratorjev.

Recenzija Bukla

Najobsežnejša od štirih prazničnih izdaj, ki so izšle v sklopu praznika Čebelice, je gotovo knjiga Najlepše pravljice, ki prinaša 40 večinoma klasičnih pravljic, pa tudi nekaj slovenskih. Po besedah urednika Andreja Ilca, ki je sestavil izbor in pravljice dopolnil tudi s spremno besedo, je »knjiga hkrati neke vrste mala antologija slovenske ilustracije zadnjih desetletij, saj se v njej predstavlja kar 21 ilustratorjev, 19 slovenskih in dva hrvaška«. Na prvih straneh srečamo ljubko Sneguljčico, ki se, v prepoznavnih ilustracijah Marlenke Stupice, pred zlobno mačeho zateče k palčkom, sledi občutljiva Kraljična na zrnu graha izpod barvic Marjana Mančka, pa navihani Trije prašički, ki jih je ilustrirala Maša Kozjek, in tako naprej prek številnih pravljic bratov Grimm, Andersena, pa angleških, čeških, ruskih in drugih narodnih, ki so jim obliko in barve vdihnili Jelka Reichman, Matjaž Schmidt, Marjanca Jemec Božič, Polona Lovšin, Zvonko Čoh, Lidija Osterc in številni drugi priznani ilustratorji. Vsaka pravljica kot čudežna vrata vedno znova odpira poti v nove domišljijske svetove, kamor se zatekajo tako otroci kot odrasli, zato vse toplo priporočamo v družinsko branje, ki povezuje starše in otroke in skrajša tudi mrzle zimske večere.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...