Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Predpravljice in popovedke

Andrej Rozman Roza
Predpravljice in popovedke
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Deteljica
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3705-4
Ilustracije Zvonko Čoh
Urejanje Irena Matko Lukan

O knjigi

Kratke humorne predpravljice in popovedke z izjemnimi ilustracijami Zvonka Čoha (1956) so slastno branje in zabava za vso družino!

Recenzija Bukla

Eden najbolj vsestranskih in sodobnih domačih ustvarjalcev za otroke in odrasle, Andrej Rozman Roza, ki je za svoje delo prejel številne nagrade, med njimi Levstikovo, Župančičevo in Prešernovo nagrado, je v minulih dneh praznoval 60. rojstni dan. V tem času je napisal več kot osemdeset del in njegov »kup rozin« poleg pesmi in pravljic predstavljajo tudi številne gledališke igre za otroke in odrasle ter mnoga predelana klasična besedila in prevodi. Najnovejša zbirka kratkih humornih zgodbic prinaša poleg dveh ducatov prigod priljubljenega povodnega moža in gospoda Šilčka tudi zmajske dogodivščine, medvedka, ki se želi naučiti kolesariti, prašička in kozico v gledališču, pa začaranega žabca in še marsikatero predpravljico in popovedko, obogateno s prepoznavnimi ilustracijami letošnjega Levstikovega nagrajenca Zvonka Čoha. Avtor, ki vztrajno uri naše možgane z besednimi igrami, tako kot v naslovu knjige, se tudi v teh zgodbah igra s slovničnimi pravili in zato je na platnicah knjige zapisano: »Pozor! Pisanje nedoločnikov brez i lahko resno škoduje šolski oceni.«

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...