Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zbrane pravljice in pripovedke

Fran Milčinski
Zbrane pravljice in pripovedke
33,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sanje
Zbirka Sanjska knjigica
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-274-324-6
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Gvido Birolla, Suzi Bricelj, Maksim Gaspari, Ana Razpotnik Donati, Ivan Vavpotič
Urejanje Tjaša Koprivec, Rok Zavrtanik

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
980 g
419 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
leposlovje > pravljice in miti
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Zbrane pravljice in pripovedke so cvetoči vrt – kamor koli se ozreš, vsepovsod dražeče dehtenje. Šumeči vrhovi dreves, čudokrasne rože, Majdalenkino koprnenje, pa nato globine in pečine, kjer zvonovi ne zvoné in petelini ne pojó.

V svežnju pred vami se nenavadno iskrijo in tajinstveno švigajo že tolikokrat izgovorjene Desetnica, Poldrugi Martin, Tolovaj Mataj, Kralj Matjaž, Gospod in hruška; uho ganjeno vsrka Vilo, O dušici majceni, ki ni smela v nebesa, Cigana kralja; trebuh živahno poskoči, ko ga Fran pospremi v vas, nak, mesto, ki leži tri ure hoda za pustno nedeljo; blage cvetove v prsih ohranja boriška pripovedka; izpod kopit junakovega konja prši rdeči ogenj – knjigo pravljic in pripovedk zmagoslavno zapečatijo Zgodbe kraljeviča Marka, kakor jih je obnovil Fran Milčinski.

Recenzija Bukla

Fran Milčinski (1867– 1932) je večino delovnega življenja preživel kot sodnik (bil je prvi evropski sodnik za mladoletne prestopnike, ki jim je posvetil svojo knjigo Ptički brez gnezda), hkrati pa je širnemu slovenskemu bralstvu v svojem času ves čas stregel s humorističnim, satiričnim in pravljičnim pisanjem. Pričujoča knjiga, izvrstno oblikovana in bogato ilustrirana (ilustracije je prispevalo kar pet klasičnih ilustratorjev), prinaša njegove zbrane pravljice in pripovedke, skupaj s Poldrugim Martinom in Tolovajem Matajem, ob tem dodaja še nesmrtne in vse bolj aktualne Butalce in Boriško pripovedko, vse skupaj pa začini še z Zgodbami Kraljeviča Marka. Urednika trdita, da so v tej unikatni knjigi zbrane vse pravljice Milčinskega – če veste še za kakšno, se jima javite. Vsebinsko bogata in darilna knjiga, s katero ne morete zgrešiti.

Samo Rugelj, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...