Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Angelologija

Danielle Trussoni
Angelologija
15,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Žepnice
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1575-5
Naslov izvirnika Angelology
Prevod Teja Mejak
Urejanje Katja Klopčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
720 g
670 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Ob izidu Angelologije je med ljubitelji dobrega branja završalo. Roman združi svetopisemski nauk, mit o Orfeju in Miltonovo verzijo izgubljenega raja ter jih splete v pripoved, ob kateri boste zadrževali dih. Na krilih je že čutiti nadaljevanje.

Sestra Evangeline je bila še dekletce, ko jo je kmalu po materini smrti oče zaupal v vzgojo nunam v samostanu sv. Rozalije blizu New Yorka. Zdaj, pri 23 letih, pri svojem delu naleti na korespondenco med Abigail Rockfeller in že pokojno materjo prednico o presunljivem odkritju v bolgarskih gorah leta 1943. Skrivnostna zgodovina pa sega še veliko dlje v preteklost. Evangeline se razkrije starodavni boj med nefili, potomci padlih angelov in ljudmi, katerih edini cilj je spodkopati dobro v človeštvu, ter angelologi, ki jim skušajo to preprečiti. Evangeline spozna, da je bila ena velikih angelologinj tudi njena pariška babica. Kakšna je njena naloga, bo morala šele odkriti ...

Recenzija Bukla

Angelologija je veda, ki preučuje obstoj in pomen angelov. Ameriška avtorica (1973) pa je to vedo vzela kot rdečo nit napetega romana, ki je takoj po izidu prevzel številne bralce, saj s skrivnostnostjo in kompleksnostjo ubira podobne žanrske poti kot Dan Brown. Zgodba je tudi na poti filmske priredbe v režiji Marca Forsterja (nazadnje je posnel bondiado Kvantum sočutja). Glavna junakinja Angelologije je Evangeline, triindvajsetletna sestra v samostanu sv. Rozalije blizu New Yorka, kamor jo je oče dal v vzgojo po smrti matere pred več kot desetimi leti. Ko Evangeline nekega dne prejme pošto od gospoda Verlaina, ki se zanima za korespondenco med dobrotnico in podpornico umetnosti Abigail Rockefeller in nekdanjo opatinjo samostana, začne vse skupaj raziskovati. Kmalu se ji razkrije skrivnostna preteklost starodavnega boja med nefili (križanci med ljudmi in angeli), ki predstavljajo nenehno grožnjo človeštvu, in angelologi, ki se trudijo vzdrževati ravnovesje. Evangeline ugotovi, da so bili angelologi tudi njeni starši in celo babica iz Francije, kar še bolj zaplete mistični klobčič, v katerem se je znašla, in vodi naprej, do vse bolj razburljivih odkritij.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...