Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Assasin's Creed. Bratovščina

Oliver Bowden
Assasin's Creed. Bratovščina
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2551-1
Prevod Jernej Zoran
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
380 g
424 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
leposlovje > pustolovski roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

»ODPOTOVAL BOM V ČRNO SRCE SPRIJENEGA IMPERIJA IN IZKORENINIL SVOJE SOVRAŽNIKE. A RIMA NISO ZGRADILI V ENEM DNEVU IN EN SAM PRIPADNIK REDA MORILCEV GA NE MORE OBNOVITI. SEM EZIO AUDITORE FIRENŠKI. TO JE MOJA BRATOVŠČINA.«

Nekdaj mogočni Rim leži v ruševinah. Mesto trpi in propada, meščani pa živijo v senci častihlepnih in pokvarjenih Borgijcev. Tiranije zloglasne družine Borgia, zaznamovane s podkupljivostjo, nepotizmom in več kot enim domnevnim umorom, jih lahko osvobodi samo Ezio Auditore – vodja reda morilcev.

Ezio se bo naprezal do skrajnosti, da bi dosegel ta cilj. Cesare Borgia, človek, ki je še bolj zloben in nevaren od svojega očeta, papeža, ne bo dal miru, dokler ne bo osvojil Italije. Poleg tega je nezanesljivo obdobje prežeto z zarotami, celo v vrstah same bratovščine …


Nadaljevanje uspešnice, ki temelji na igri Assassin\'s Creed.

Recenzija Bukla

Čeprav je industrija videoiger po prihodkih že prehitela filmsko, je v naših krajih težko najti licenčne izdelke, ki se navezujejo na prepoznavne uspešnice tega medija. V slovenščini smo sicer lahko brali Metro 2033 pisatelja Glukhovskega, roman si je namreč svetovno prepoznavnost ustvaril šele potem, ko je bila knjižna predloga uporabljena za scenarij računalniške igre. A tokrat gre za prava »tie-in« naslova, ki temeljita na uspešni seriji video iger. Renesansa je v roman predelani scenarij drugega dela Assassin\\'s Creed, medtem ko Bratovščina za podlago neposredno vzame istoimensko igrino nadaljevanje. Glavni junak Ezio se po izdajstvu uri v morilskih veščinah, da bi z maščevanjem družini vrnil čast V renesančno Italijo vpeta pripoved bo morda zamikala ljubitelja zgodovinske fikcije, a knjigi v prvi vrsti ostajata namenjeni poznavalcem računalniških izvirnikov.

Aleš Cimprič, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...