Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čarobno drevo - Rdeči stol

Andrzej Maleszka
Čarobno drevo - Rdeči stol
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0144-5
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 14,5 cm
400 g
248 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
otroško in mladinsko
poljsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Strašna nevihta je podrla orjaško staro drevo. To je bilo čarobno drevo, ki ima čudežno moč. Gozdarji so deblo odpeljali na žago in ga razžagali na deske. Iz lesa so izdelali stotine različnih predmetov, v vsakem izmed njih je ostal delček čarobne moči. Med njimi je tudi rdeči stol.

Brata Filip in Kuki ter sestra Toša se znajdejo sredi vrtinca pustolovščine, ko poskušajo rešiti svoje začarane starše. Leteča postelja, svetlobni most, velikanski lev, sto pričaranih psov, modri konji... To je fantastična povest o treh otrocih, ki jim rdeči stol izpolni vsako željo, tisto dobro in tisto slabo.

Knjiga je opremljena z barvnimi ilustracijami.

Zbirka otroških knjig z naslovom Čudežno drevo je izjemna uspešnica, saj je popolnoma očarala mlade bralce na Poljskem in je že nekaj let na prvem mestu najbolje prodanih zbirk, prevedena pa je tudi že v številne tuje jezike, tudi v japonščino in kitajščino. Zanjo je pisatelj dobil tudi številne nagrade, med drugim za prvo iz zbirke (Rdeči stol) nagrado Ibby za najboljšo knjigo leta 2009.

Po zbirki so posneli tudi film, za katerega je avtor leta 2007 prejel nagrado Emmy, in TV-serijo, ki je bila nagrajena z nagrado Silver Hugo za najboljšo filmsko serijo in so jo predvajali že na številnih televizijah, tudi na Disney Channelu.

Zbirka je namenjena otrokom od 7. do 12. leta, vendar bodo po knjigah radi posegli tudi starejši bralci. Zdaj prihaja tudi med nas in prepričani smo, da bo prava uspešnica, saj bralca želja po odkrivanju novih dogodivščin žene naprej, da knjige ne more odložiti.

PET RAZLOGOV, ZAKAJ BRATI ČAROBNO DREVO:
· Ker je tako odlična pustolovščina, da bi najraje tudi sam imel tak rdeč stol, ki bi uresničil vse tvoje skrite in znane želje.
· Ker si dogodki sledijo bliskovito in te šokirajo s svojo nepredvidljivostjo.
· Ker so otroci iz Čarobnega drevesa čisto podobni tebi.
· Ker se osupljivi dogodki zgodijo mimogrede, že hip nato pa se z junaki preseliš iz vsakdanje turobnosti v nove čarobne svetove.
· Ker knjige ne boš mogel odložiti, dokler ne prideš do zadnje strani. In potem si boš želel novih dogodivščin v novi knjigi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...