Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Duhaselec

Michelle Paver
Duhaselec

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6506-75-7

Tehnične lastnosti
343 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Recenzija Bukla

Po uspešnici Brat Volk izpod peresa angleške pisateljice, ki jo navdihujejo ljubezen do živali in narave, antropologija, mitologija, oddaljena preteklost ter potovanja na Norveško, Laponsko, Islandijo, smo dobili drugo knjigo iz mladinske zbirke Kronika starodavne teme.
Tisoče let nazaj se Torak, dvanajstletna sirota, po svoji prvi preizkušnji, boju z ubijalskim medvedom, ponovno spoprime z demonskimi silami. Pogubna bolezen napade Gozd in nobenemu klanu ni prizanešeno. Torak, še vedno pretresen nad izgubo ljubljenega Volka, zapusti Krokarjev klan in se odpravi iskat zdravilo. Odločenost, da reši klane pred pretečo nevarnostjo Požiralcev duš, mu daje moč in pogum. Pot ga vodi proti Morju, na Tjulnjeve otoke, v neznani svet galebjih krikov, kjer vladajo zakoni morja, kjer kraljujejo Lovci. Tjulnjev klan ga sprejme medse in Svečenik Tenris mu je naklonjen. A Torak sluti, da mu nekaj ali nekdo streže po življenju. Komu naj razkrije, kakšne sposobnosti ima?
Epska dogodivščina, ki nas prestavi iz udobnega vsakdana v temačen svet neznanega, nam na vsakem na novo obrnjenem listu ponuja moralna sporočila. Nas čudi, da je naše razpoloženje enako Torakovemu, smo umirjeni, pomirjeni in utrujeni, potem spet znenada nemirni, prestrašeni, pozorni? Naj nas ne. Avtorica je do potankosti raziskovala ozadje, kar jo je pripeljalo do Lofotskega otočja na Norveškem in do Grenlandije, plavanje z divjimi kiti ubijalci pa je pripomoglo k opisu dih zastajajoče izkušnje v vodi. V mitološko-pravljični zgodbi bodo uživali bralci vseh starosti.

Simona Grilc

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...