Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Enigma Vivaldi

Peter Harris
Enigma Vivaldi
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Orbis
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6372-73-2
Naslov izvirnika El Enigma Vivaldi
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Eva Monita Vozelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 14 cm
410 g
310 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
leposlovje > kriminalni roman
špansko leposlovje

Založnik o knjigi

Lucio Torres, znan španski violinist, prispe v Benetke na Glasbene dneve klasične glasbe. Tam spozna mlado Benečanko Mario. V pogovoru mu omeni legendo o cenjenem violinistu in skladatelju Vivaldiju, ki naj bi pripadal skrivnemu društvu. Tik pred smrtjo naj bi Vivaldi društvu zaupal skrivnost, katere razkritje bi zamajalo temelje sveta, kot ga poznamo. Ker Lucia prvi dnevi festivala bolj kot ne razočarajo, se zakoplje v raziskovanje Vivaldijevega ustvarjanja in odkrije nenavadno partituro. Zakaj je največji skladatelj tistega časa zapisal tako ušesa parajočo skladbo? Lucio in Maria se odločita razvozlati skrivnost …

Recenzija Bukla

Pod psevdonimom Peter Harris se skriva španski pisatelj z doktoratom iz zgodovine, ki svoje romane najraje postavlja v 17. in 18. stoletje. Zgodba romana Enigma Vivaldi se plete okrog izgubljenega šifriranega dokumenta, ki naj bi ga napisal Vivaldi pred svojo smrtjo, in skrivne združbe Fraternitas Charitatis, ki naj bi ji slavni glasbenik pripadal. Lucio, mlad španski violinist, pride na Glasbene dneve v Benetke in tu spozna lepo Benečanko Mario. Ko po naključju najde nenavadno partituro in skupaj z Marijo ugotovita, da imata v rokah Vivaldijev dokument, se začne njuno raziskovanje nevarne skrivnosti. Benetke postanejo kraj raziskovanja, misterioznosti, ljubezni in spletk.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...