Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Krvavo oko

Serija Krokar, 1. knj.
Giles Kristian
Krvavo oko
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-3212-0
Naslov izvirnika Blood eye
Podnaslov izvirnika Raven trilogy. Book 1
Prevod Katja Mikelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
352 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvi del nepozabne vikinške trilogije Krokar

Osric je dve leti živel umirjeno življenje v obmorski naselbini, čeprav so se ga sovaščani bali in izogibali zaradi skrivnostne preteklosti in krvavordečega očesa. Nato pa so njegovo vas oplenili možje z druge strani morja, neizprosni bojevniki, ki so nenavadnega mladega fanta vzeli s seboj.

Osric zaživi življenje severnjakov in prevzame njihovo željo po dogodivščinah. Pri tem se izkaže njegova prirojena nadarjenost za bojevanje in fant stke močno vez s poglavarjem Sigurdom Srečnim. Ta ga preimenuje v Krokarja.

Svet severnjakov pa je krut svet, v katerem se zvestoba pogosto poplača s krvjo, in da bi preživel, mora mladenič postati morilec. Zdi se, da je pot, ki jo je izbral Krokar, še kako nevarna … polna krvavih bitk, neizprosnih bojevnikov, veličastnih bogov, pa tudi ponosa, slave, bratstva in ljubezni.

Recenzija Bukla

Mladega Osrica, ki ga je močno kazilo krvavo oko, so pred dvema letoma nezavestnega našli ležati ob vaškem pokopališču neke angleške obmorske vasice. Usmilil se ga je ostareli, nemi tesar Ealhstan, ter mu ponudil streho nad glavo in tudi delo. Življenje bi teklo po mirnih tirnicah, če ne bi v vaški zaliv nekoč priplula ladja poganov, ki so se domačinom zaradi župnikove ukane maščevali s pobojem vseh mož in požigom vasi. Zastrašujoči severnjaki so pustili pri življenju le Osrica, ki je na svoje veliko začudenje razumel njihovo govorico, pa tudi ostarelega Ealhstana. Oba so vzeli s sabo na svoje nove osvajalske pohode. Krokarju, kot so severnjaki preimenovali Osrica, je način življenja severnjaš kih bojevnikov sčasoma postal vse bolj domač. Morda zato, ker se je v njem v resnici pretakala neustrašna vikinška kri, s katero je kljuboval številnim tegobam? Napet roman, osnovan na zgodovinski podlagi, vleče k branju od prve do zadnje strani.

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...