Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Legija

Simon Scarrow
Legija
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1366-2
Naslov izvirnika The Legion
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Ljubica Klančar
Urejanje Sandra Stevanovič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
610 g
371 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Prva knjiga iz svetovno uspešne serije desetih romanov o rimskih vojščakih bralca popelje v starodavni Egipt in razkriva zgodbe o junakih, sovražnikih in slavi rimskega cesarstva.

Egiptu grozi nevarnost. Odpadniški gladiator Ajant in njegovi pajdaši napadajo naselbine domačinov, trgovske ladje in obmorska mesta – izdajajo se za Rimljane in s tem netijo sovraštvo. Prefekt Kato in centurion Makro imata nalogo, da ujameta ubežnika. Vendar se morata kmalu pridružiti legiji, saj se z juga bliža nevarna nubijska vojska. Nubijcem pa se je pridružil tudi Ajant. Ali bosta združeni sili porazili maloštevilne rimske vojake?

Recenzija Bukla

Britanski pisatelj z nigerijskimi koreninami je znan predvsem po obsežni seriji knjig o antičnem Rimu. Glavna junaka serije sta prefekt Kato in centurion Makro, ki v Legiji dobita nalogo, da v Egiptu zajameta odpadniškega gladiatorja Ajanta, ki se s pomočniki izdaja za Rimljana in ropa po egiptovskih vaseh. Egiptu pa grozi tudi nubijska vojska, ki se ji Ajant kmalu pridruži, tako da Katu in Makru ne preostane drugega, kot da se pridružita legiji in se tako združenim Nubijcem in Ajantu postavita po robu. Napeta antična pustolovščina, ki jo odlikuje tudi avtorjevo dobro poznavanje zgodovine.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...