Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Shotaro

Deček, ki je hotel postati samuraj
Maria Giulia Cotini
Shotaro
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-04-0485-9
Naslov izvirnika Shotaro
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Mateja Gomboc

Založnik o knjigi

Shotaro je bil pameten in trmast, zato ni mogel sprejeti, da bi bila njegova največja želja – postati samuraj tako kot njegov oče – nedosegljiva. Shotaro je bil v resnici že od rojstva invalid in njegov oče se je odločil, da bo postal menih. Nato pa je v samostan prišel ronin, samostojni samuraj brez gospodarja, po imenu Kenwa, ki je bil pripravljen uriti celo Shotara.

Toda ko strašni daimyovi vojaki opustošijo vas in njegov oče izgine neznano kam, postane Shotarovo življenje nepredvidljivo in vse je videti izgubljeno …

V starodavni Japonski, ki sta jo prizadeli vojna in podkupovanje, zmore Shotaro pogumno in odločno dokazati, da za dobrega bojevnika ni pomembno, da ima popolno telo, temveč nekaj drugega.

Nepozaben pustolovski roman iz ust prave bojevnice, tako v športu kot v življenju.

O avtorici:
Maria Giulia Cotini se je rodila leta 1980 in je že od rojstva invalidna: ne more hoditi, težave ima z rokami, vidom in sluhom. Že od zgodnjih let obožuje borilne veščine. Pri desetih letih je postala prva invalidna deklica, ki je v telovadnici trenirala karate skupaj z običajnimi otroki in se na kolenih učila borilnih tehnik. Počela je nekaj, kar je do tedaj veljalo za nemogoče. Že od nekdaj je navdušena ljubiteljica mitov in legend in je z odliko diplomirala iz zgodovine religij. Shotaro je njen prvenec.

Recenzija Bukla

Maria Giulia Cotini (1980) že od otroš tva obožuje borilne veščine, njena prirojena invalidnost pa je ni ustavila pri izpolnjevanju največjih sanj in tako je z desetimi leti postala prva invalidna deklica, ki je trenirala karate skupaj z običajnimi otroki. V svojem odličnem pustolovskem prvencu je domišljijske elemente zgodbe iz starodavne Japonske spretno prepletla z avtobiografskimi izkušnjami. Naslovni junak Shotaro je njen alter ego, suhcen in slaboten deček, ki si zaman prizadeva postati samuraj, saj se pri desetih brez bergel sploh ne more obdržati na nogah. Nad izboljšanjem njegovega zdravja so obupali tako družina kot zdravniki, le on sam je še naprej sanjal in trmaril. Njegov oče, pogumen samurajski bojevnik, se je odločil, da bodo dečka v opatiji izučili za meniha, tam pa je Shotaro spoznal prijatelje, ki so mu pomagali skozi težke čase. Ko pride trenutek odločitve prijatelji dokažejo, da za dobrega bojevnika ni pomembno samo popolno telo.

Beti Hlebec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...