Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stonehenge in njegova zapuščina

Sam Christer
Stonehenge in njegova zapuščina
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1342-6
Naslov izvirnika The Stonehenge Legacy
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Alenka Razboršek
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
590 g
361 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Osem dni pred poletnim sončnim obratom v Stonehengeu, kraju starodavnih najdb, skupina v halje oblečenih častilcev v imenu svojih prepričanj srhljivo žrtvuje življenje nekega moškega. Čez nekaj ur se svetovno znani lovec na zaklade ustreli v svoji podeželski vili. In zapusti svojemu odtujenemu sinu Gideonu Chasu, mlademu arheologu, skrivnostno pismo ...

Gideon v sodelovanju z neustrašno wiltshirsko policistko kmalu razkrije skrivni red – starodavno mednarodno združbo, ki je že tisoče let predana Stonehengeu. S karizmatičnim in okrutnim vodjem kult zdaj izvaja grozljiva obredna žrtvovanja ljudi in brez izbire sredstev poskuša še naprej prikrivati skrivnostne moči kamnov.

Polna šifer, simbolov, neizprosne napetosti in osupljivih podrobnosti o zgodovini enega najbolj skrivnostnih krajev na svetu je Stonehenge in njegova zapuščina uspešna srhljivka, enakovredna tekmica najboljšim v tem žanru.

Recenzija Bukla

Prvenec angleškega avtorja črpa vir iz znamenitih monolitov, ki so kot navdih služili že številnim umetnikom. Osem dni pred poletnim solsticijem skupina častilcev na Stonehengeu žrtvuje življenje nekega moškega. Na isti dan pa si življenje vzame svetovno tudi znani profesor in lovec na zaklade, ki svojemu odtujenemu sinu, prav tako profesorju, Gideonu Chasu zapusti skrivnostno pismo. Nenavadni samomor raziskuje policistka Megan Baker, ki sluti, da ji Gideon nekaj prikriva. Kakšna je povezava med pokojnim profesorjem in častilci Stonehengea? Dvojico čaka veliko dela, da bosta razkrila skrivnosti okrutnega kulta in njegovih članov.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...