Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zdravnik

Noah Gordon
Zdravnik
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2359-3
Naslov izvirnika The Physician
Leto izdaje izvirnika 1986
Prevod Lidija Kreft
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
630 g
731 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sodobna klasika, ki so jo prebrali milijoni in se uvršča na seznam desetih najbolj priljubljenih knjig vseh časov.

Pustolovska in navdihujoča zgodba o iskanju medicinskega znanja v brutalnem času predsodkov in vraževerja visokega srednjega veka

London, 11. stoletje. Ko devetletni Rob Cole prime za roko svojo umirajočo mater in začuti, kako jo zapušča življenjska sila, ne more slutiti, da je to strašno zavedanje prihajajoče smrti poseben dar, ki ga bo popeljal iz domačega okolja skozi celotno Evropo do zdravniške šole v Isfahanu. Čeprav kot sirota postane vajenec brivca-kirurga in prakticira sumljivo medicino, se njegove veščine ostrijo z znanjem in spozna, da je bil rojen, da bi postal zdravilec in zdravnik.

Njegovo iskanje ga vodil od težko prehodnih cest in nevarnih ulic Britanije skozi celotno Evropo do razkošnih in pokvarjenih palač Perzije ter šole največjega zdravnika njegovega časa, Ibn Sine. Pod krinko žida gara kot vojni kirurg v času konfliktov med bleščečimi vzhodnimi imperiji, kjer ga pod okrilje vzamejo mogočni možje, da bi ga potem ogrožala kuga in kruti predsodki mul in duhovnikov.

In ob čistem plamenu strasti do znanja v njem srčno gori tudi žgoč ogenj ljubezni do rdečelase lepotice, ki je nikoli ni mogel povsem zapustiti.

Recenzija Bukla

Rob J. je star le devet let, ko mu umre mama in kmalu za tem še oče. Zaradi tega ostane brez vsega, z izjemo nenavadnega daru, s pomočjo katerega lahko začuti, ko koga zapušča življenjska sila, prav tako pa mu pomaga reševati življenja. Za vajenca ga vzame Brivec, ki ga poleg žongliranja in nastopanja izuči tudi v osnovah zdravniške spretnosti. Po smrti Brivca deček začuti željo, da bi se izučil za pravega zdravnika, saj si po odhodu tolikih ljudi, ki so mu bili blizu, želi premagovati smrt. Delo, ki si nedvomno zasluži naziv ene izmed najbolj priljubljenih knjig vseh časov, nas popelje na razburljivo pot do Perzije, na kateri skupaj z Robom spoznavamo nove kraje, kulture, ljudi in ljubezen.

Neža Poznič, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...