Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnost zajčeve graščine

Teja Rosa
Skrivnost zajčeve graščine

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Hart
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6882-19-4
Leto izdaje izvirnika 2015
Uredil Maja Jug Hartman

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15 cm
310 g
136 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje

Založnik o knjigi

Skrivnost Zajčeve graščine je zgodba o dolgo zamolčanem strašnem dogodku, ki buri domišljijo treh najstnikov pri odkrivanju preteklosti svojih prednikov. Pogumno raziskujejo staro zapuščeno graščino z njeno nenavadno okolico ter odstirajo tančice s skrivnostnih srhljivih pajčevin.

Nenehno sem se ozirala prek rame, čeprav sem dobro vedela, da smo bili na tem zapuščenem kraju popolnoma sami. Za graščino se je razprostiral nekakšen park ali bolj travnik z nekaj drevesi, ki so rasla ob robu. Toda karkoli je že to bilo, zagotovo ni bil navaden park … Po vsem vrtu so v skrbno urejenem vzorcu ležali kamniti zajčki. Bili so skoraj popolnoma beli, kakor da se jih zob časa sploh ne bi dotaknil. Moralo jih je biti več kot sto.

»Kaj je tisto?« je nato vprašala Ana in iztegnila roko proti nekakšnemu kamnu, ki je bil zaradi sive barve videti, kakor da ne spada med vse tiste bele zajčke, ki so bili posejani po travniku.

»Al?« je zašepetala Nina. »Kaj če bi se vrnili domov?«

»Ne vem, če je bila to dobra ideja,« je zamrmrala Ana, ko smo prišli bliže.

Tisti sivi kamen je bil namreč nagrobnik.

Recenzija Bukla

Odštekana najstnica Ana pričakuje najbolj dolgočasne počitnice pod soncem, saj jo starša čez poletje pošljeta k babici na podeželje. A izkaže se, da ne bo tako. Čez cesto živita zanimiva brat in sestra njenih let, s katerima se odloči raziskati skrivnost razpadajoče graščine, ki leži blizu vasi. Kmalu odkrijejo, da je pred davnimi leti v njej umrla deklica Marta, ena od prijateljic Anine babice. Le kaj jim prikrivajo odrasli? Ali v graščini res straši? Zgodbo v zgoščenih prvoosebnih izpovedih pripovedujejo osrednji liki: Ana, Nina in Aleks, kar ji daje potreben tempo in razgibanost. Avtorica skozi knjigo tudi uspešno zadržuje suspenz in postopoma nastavlja indice, kar tudi mlajšim bralcem omogoča, da sami detektivsko razvozlavajo skrivnost.

Maša Ogrizek, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...