Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

21. 12.

Dustin Thomason
21. 12.
35,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-272-095-7
Naslov izvirnika 12.21
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Meta Osredkar
Urejanje Andreja Perić Jezernik

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
630 g
335 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Napeti literarni triler temelji na fenomenu apokalipse, ki naj bi se po napovedi starodavnega majevskega koledarja zgodila leta 2012. Ko se na različnih koncih Los Angelesa hkrati pojavita pacient z nenavadnimi in skrb vzbujajočimi bolezenskimi znaki ter novo odkriti majevski kodeks, ki bi lahko pojasnil, zakaj je majevsko kraljestvo čez noč izginilo, se izkaže, da podobna usoda grozi tudi naši civilizaciji. Zdravnik Gabriel Stanton, ki raziskuje redke nalezljive bolezni, in raziskovalka Chel Manu, izvedenka za starodavno majevsko kulturo, oba vrhunska strokovnjaka na svojih področjih, sta prisiljena združiti moči, preden zmanjka časa. 21. december 2012 se nezadržno približuje.

Dustin Thomason je študiral antropologijo in medicino, danes je ameriški pisatelj in producent televizijskih serij, ki živi in dela v Los Angelesu. Svoj prvi roman, mednarodno uspešnico Pravilo štirih (2004), ki je v slovenskem jeziku leto kasneje izšla pri naši založbi, je napisal skupaj s svojim najboljšim prijateljem iz otroških let, Ianom Caldwellom. Roman 21. 12. je njegovo prvo samostojno literarno delo.

Recenzija Bukla

Tudi v najnovejši knjigi Dustina Thomasona, soavtorja uspešnice Pravilo štirih, ima osrednje mesto skrivnostna knjiga, tokrat starodavni majevski kodeks. Pripoved je postavljena v Los Angeles, v bližnjo prihodnost – začne se namreč le nekaj tednov pred 21. decembrom 2012, ko naj bi po majevskem koledarju nastopil konec sveta, kakršnega poznamo. Neoprijemljivo apokaliptično vzdušje sprva razpihujejo predvsem pripadniki različnih (newageevskih) sekt, a se nenadoma zlovešče utelesi v obliki epidemije redke možganske bolezni, sorodne bolezni norih krav. Zdi se, da lahko »konec sveta« prepreči le skupina vrhunskih znanstvenikov z zdravnikom in epigrafinjo na čelu. Da bi odkrili zdravilo, morata v bitki s časom s skupnimi močmi razvozlati, kako je bolezen povezana z majevskim kodeksom oziroma z grobnico, kjer so ga našli.

Maša Ogrizek, Bukla 84-85

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...