Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Angel smrti

Camilla Läckberg
Angel smrti
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2267-1
Naslov izvirnika Änglamakerskan
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Danni Stražar
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
448 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za veliko noč leta 1974 neka družina brez sledu izgine z otoka Valö pred Fjällbacko. V jedilnici, kjer je bilo praznično pogrnjeno za kosilo, so policisti našli samo enoletno hčerko Ebbo. Ali so bili žrtve zločina ali pa so izginili prostovoljno? Skrivnost je ostala nerazrešena.

Mnogo pozneje se Ebba vrne na otok, kjer je njen oče s trdo roko vodil internat. Z možem Mårtenom sta izgubila sinka in v poskusu, da bi premagala žalost in živela naprej, se odločita, da bosta prenovila hišo in se posvetila turizmu.

Ko pisateljica Erica Falck izve za načrte para, je presenečena in obenem radovedna. Že dolgo je preiskovala skrivnost izginule družine, ne da bi našla pojasnila. Vendar je našla temne skrivnosti iz življenja Ebbinih prednic, še zlasti zgodbo o angelski rejnici.

Ebba in Mårten začneta s prenovo, vendar se kmalu začnejo vrstiti nenavadni dogodki. Videti je, kot da ju je ujelo zlo iz preteklosti. Med preiskavo požara začne policist Patrik Hedström s svojimi kolegi znova kopati po starem primeru. Kaj se je pravzaprav zgodilo Ebbini družini?

Z Angelom smrti Camilla Läckberg sledi uspehu Čuvaja svetilnika in drugih knjig o policistu Patriku Hedströmu in pisateljici Erici Falck.

Recenzija Bukla

Patrik Hedström in Erica Falck sta več kot zgolj lika iz švedskih romanov priljubljene pisateljice Camille Läckberg. Detektivu in pisateljici, ki sta se prvič pojavila v romanu Ledena princesa (original iz leta 2004, prevod v letu 2011), je Läckbergova v svojih zgodbah vtisnila toliko duha in karakterja, da sta osvojila srca milijonov bralcev po vsem svetu. Na otoku Valö blizu znane vasice Fjällbacka že več desetletij ostaja nerešena skrivnost izginotja neke družine. Ebba, najmlajša članica te družine, na dan tragedije stara komaj eno leto in edina, ki je preživela, se po mnogih letih z možem Mårtenom vrne na otok, da bi obnovila domačo hišo in morda pozabila žalostno izgubo njunega sinka. A med prenovo se začnejo znova dogajati nenavadne reči, ki najprej privabijo radovedno Erico, potem pa seveda zahtevajo tudi nujno ukrepanje policista Patrika, ki začne znova brskati po nerešenem primeru Ebbine družine. Kaj se jim je pravzaprav zgodilo in zakaj?

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...