Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čarobna, hudobna

Rebecca James
Čarobna, hudobna
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Knjige za brihtne
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6468-62-6
Naslov izvirnika Beautiful Malice
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Branko Gradišnik
Urejanje Berta Mauhler

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
330 g
248 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvenec avstralske avtorice Rebecce James je že pred izidom postal mednarodna senzacija, saj so se za izdajo knjige potegovale ugledne svetovne založniške hiše. Čarobna, hudobna je pretresljiv psihološki triler, ki se kosa z uspehom knjig J. K. Rowling in Stephenie Meyer.

Katherine se po strašni tragediji, ki je zadela njeno družino, preseli v drugo mesto in poskuša znova zaživeti. Izogiba se druženja z vrstniki, vse dokler ne spozna čudovite in družabne Alice. Njena odločitev za bolj osamljeno, v molčečo anonimnost pogreznjeno življenje se takrat začne vse bolj majati in kmalu z Alico postaneta najboljši prijateljici. Aličina volja do življenja in uživanja v vsakem trenutku se tako naseli tudi v Katherine, vendar pa kmalu začne spoznavati, da je prijateljstvo z Alico tudi težavno. Alica je očarljiva in zelo priljubljena, je pa tudi zelo sebična in egocentrična, včasih celo okrutna. Ko Katherine podvomi o smiselnosti ohranjanja tega prijateljstva spozna, da se Alica nikoli ne pusti odgnati!

Knjiga Čarobna, hudobna je mojstrsko napisana, bere se kot filmski scenarij, napetost in skrivnostnost pa bralca držita v primežu do zadnje strani. Odlična psihološka karakterizacija glavnih junakov in izpostavljen odnos prijateljstva mlademu bralcu ponudi v premislek vrednote, temeljne v tem razvojnem obdobju.

Recenzija Bukla

Menda se po mednarodni uspešnosti in prepoznavnosti ta pretresljiv psihološki triler, prvenec avstralske avtorice, lahko primerja z uspehom J. K. Rowling in Stephanie Meyer. Lepa in popularna gimnazijka Alice se nenadoma začne družiti s tiho in samotarsko Katherine, ki je prišla iz drugega kraja, in jo počasi zvleče iz njene žalostne lupine tragičnih spominov. A čez čas, ko si Katherine opomore in najde nove prijatelje, postane njuno druženje precej težavno, saj Alice pokaže svojo obsesivno stran in iz nje na dan privrejo tudi pravi razlogi njunega prijateljevanja.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...