Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čarovnica

Camilla Läckberg
Čarovnica
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3855-9
Naslov izvirnika Häxan
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Danni Stražar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
590 g
676 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ko s posestva na obrobju Fjällbacke izgine štiriletna Linnea, to obudi tragične spomine. Pred tridesetimi leti je z istega posestva izginila majhna deklica, ki so jo pozneje našli mrtvo. Umorjeno. Takrat so obtožili trinajstletni dekleti, da naj bi jo ugrabili in ubili. Na sodišču so ju spoznali za krivi, vendar so ju pozneje zaradi mladosti izpustili. Ena od njiju zdaj živi mirno življenje v Fjällbacki, druga se kot slavna igralka prvič po tistem dogodku vrne v rodni kraj. Prebivalci Fjällbacke se v velikem številu odzovejo na iskanje Linnee in jo tudi najdejo. Golo, zraven istega gozdnega bajerja, kjer je bila najdena prva deklica. Po malem naselju se razširi strah. Bi lahko bilo v nevarnosti še več deklic?Patrik Hedström začne s sodelavci na policijski postaji Tanumshede preiskovati, ali obstajajo povezave med obema primeroma, na pomoč pa jim priskoči pisateljica Erica Falck, ki želi napisati knjigo o dogajanju pred tridesetimi leti. Preiskava odpre številne rane, začnejo se pritiski, strah prebivalcev pred neznanim pa dobi strašne posledice.

Čarovnica je deseti roman v priljubljeni kriminalni seriji o Fjällbacki, ki jo piše ena najboljših avtoric psiholoških kriminalk in najbolje prodajana avtorica na Švedskem.

Recenzija Bukla

Švedsko avtorico globalno uspešnih nordijskih kriminalk Camillo Läckberg (1974) v slovenščini že dobro poznamo, saj je njena Čarovnica, ki je izvirno izšla leta 2017, v angleščino pa je prevedena pod naslovom The Girl in the Woods (Deklica v gozdu), že njen deseti prevedeni roman. Avtorica, rojena v kraju Fjällbacka, kraju, ki ima v resnici manj kot tisoč prebivalcev, sem rada postavlja svoja dela, kar je naredila tudi pri Čarovnici. Tokrat je Läckbergova posegla po klasičnem principu, pogosto uporabljenem pri skandinavskih kriminalkah, ko je zdajšnje izginotje in umor povezala s podobnim dogodkom iz preteklosti. S posestva na obrobju mesteca namreč izgine štiriletna deklica Linnea, kar takoj sproži nemirne odzive, saj je iz istega kraja pred tremi desetletji prav tako izginila deklica, ki so jo pozneje našli mrtvo, za umor pa so obsodili najstnici. Ti naj bi jo ugrabili in ubili, zaradi česar so ju tudi obsodili, vendar so ju potem zaradi mladosti vseeno izpustili. Ko Linneo najdejo mrtvo praktično na istem mestu kot deklico pred desetletji, se povezave začnejo vzpostavljati same od sebe, posebej še zato, ker je ena od obtoženih postala slavna igralka, ki se je ravno takrat vrnila v Fjällbacke, kjer pa že ves čas mirno živi druga obsojenka. Vse skupaj začne preiskovati policija, svoje sume doda pisateljica Erica Falck, ki se ukvarja s prvim primerom. Rezultat je večplastna in obsežna kriminalka, ki bo ljubiteljem avtorice in žanra vsekakor skrajšala prve jesenske dni!

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...