Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čas je morilec

Michel Bussi
Čas je morilec
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-3196-3
Naslov izvirnika Le temps est assassin
Prevod Maja Lihtenvalner

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
480 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Clotilde se z možem in hčerjo odpravi na počitnice na Korziko. Na tem hribovitem otoku, očetovem rojstnem kraju, je kot najstnica v hudi prometni nesreči izgubila starše in brata, sama pa čudežno preživela. Zdaj prvič po 27 letih obišče njihov grob in stare starše, vplivno korziško družino, ki ima v lasti polovico otoka.

Njena vrnitev v ta neokrnjeni sredozemski raj sproži niz nenavadnih dogodkov, ki mečejo popolnoma drugačno luč na usodno nesrečo ter na dan naplavijo boleče in potlačene spomine. Poleg tega je prepričana, da je njena mati živa. Clotilde se je prisiljena soočiti z vsemi vpletenimi, vendar utegne biti razkritje dobro varovane družinske skrivnosti še bolj boleče in naravnost zlovešče.

Recenzija Bukla

Po avtorjevi uspešnici Letalo brez nje, v kateri je zgodbo geografsko zasnoval med Francijo in Turčijo, v drugem v slovenščino prevedenem trilerju francoskega pisatelja odpotujemo na počitnice na idiličen francoski otok. Vendar se dnevi na Korziki za Clotilde, ki tjakaj odpotuje s svojo družino, kmalu spreobrnejo v srhljivo dramo, v kateri protagonistka drobec za drobcem odkriva številne temne skrivnosti, ki so 27 let od usodne prometne nesreče skrbno varovane počivale na grobu njenih staršev in brata. Zaradi skrivnostnih sporočil ni več prepričana o materini smrti in podvomi o resničnosti dogodkov iz preteklosti. Zaradi neizpete ljubezni, ki znova vzplamti, pa postavi na kocko tudi odnos z možem. Številne navzkrižne laži zamajejo njeno zaupanje do najbližjih. Vznemirljiva in srhljiva družinska saga, ob kateri boste nemirni skoraj do zadnje strani.

Diana Volčjak; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...