Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Igranje z ognjem

Tess Gerritsen
Igranje z ognjem
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5451-8
Naslov izvirnika Playing with Fire
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Tina Stanek

Tehnične lastnosti
trda vezava
288 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Julia je violinistka iz Bostona. Ko s kvartetom glasbenic obišče Rim, med brskanjem po starinarnicah naleti na notni zapis čudovitega valčka. Ob vrnitvi domov ga prvič zaigra in skladba v njeni triletni hčeri sproži nasilne izbruhe. Julio dogajanje močno pretrese in odpravi se v Italijo raziskat preteklost avtorja skladbe.

Benetke, 1938. Lorenzo je mlad, zagnan violinist. Starši prepoznajo njegov talent in ga pošljejo na tekmovanje skupaj z lepo in nadarjeno čelistko Lauro. Toda Lorenzo je Jud in črnosrajčniki, ki spodbujajo protijudovsko razpoloženje, jima hočejo nastop preprečiti …

Tess Gerritsen, ki jo poznamo po seriji kriminalk z likoma policistke Jane Rizzoli in patologinje Maure Isles, je napisala napet psihološki triler, v katerega je vpletla še elemente zgodovinskega romana. Gerritsenova, tudi sama pianistka in violinistka, je napisala skladbo, ki nastopa v knjigi.

Recenzija Bukla

Če ste pričakovali, da bo to še eden v vrsti izvrstnih medicinskih trilerjev izpod peresa Tess Gerritsen, se motite. Pisateljica, tudi sama strastna glasbenica, je napisala zgodbo o neverjetni moči glasbe. Julia je uspešna violinistka iz Bostona. Poročena je z Robom, s katerim imata ljubko triletno hčer Lily. Njihovo običajno družinsko življenje se postavi na glavo, ko Julia v antikvariatu v Rimu kupi star zvezek s partiturami. V njem je tudi zguban list papirja, na katerem so zapisane note za neznani valček z naslovom Incendio (it. ogenj). Že v starinarnici spozna, kako lep je ta valček, ki ga je zložil L. Todesco. Ko ga doma prvič poskuša zaigrati, se začne hči čudno obnašati in Julia je prepričana, da ji lastni otrok želi smrti. Skrivnostna skladba ji povzroča vedno večje težave in poda se v Benetke, kjer se sedanjost preplete s preteklostjo. Mlada zaljubljenca Lorenzo in Laura v Benetkah tik pred drugo svetovno vojno igrata violino in čelo. Njun prvi skupni nastop skušajo preprečiti črnosrajčniki, saj je Lorenzo Jud. Kaj kmalu po tem dogodku beneško judov­sko četrt zajame ogenj. Ogenj gori tudi v krematoriju v Rižarni pri Trstu ... Tess Gerritsen je sama napisala tudi nosilno skladbo v knjigi, ki dokazuje, da glasba lahko spreminja življenja.

Viktorija Kante, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...