Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kremplji norosti

B. A. Paris
Kremplji norosti
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3591-6
Naslov izvirnika The breakdown
Prevod Ana Koren

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
346 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
britansko leposlovje

O knjigi

Cass se spopada z občutkom krivde, ker ni naredila ničesar, da bi morda lahko rešila življenje. V nevihtni noči se je vozila domov po podeželski gozdni poti, ko je na robu ceste zagledala avto, v njem pa žensko, ki sicer ni dajala znakov, da potrebuje pomoč. Toda naslednji dan so prav to žensko našli umorjeno. Cass skuša pregnati misli na zločin: kaj pa bi v resnici sploh lahko naredila na nevarni cesti sredi nevihte? Njen mož bi pobesnel, če bi izvedel, da je prelomila obljubo in se domov pripeljala po bližnjici. In po vsej verjetnosti bi se tudi njej kaj zgodilo, če bi stopila iz avta. Toda od tega dogodka jo spomin začne puščati na cedilu: pozabi, kje je pustila avto, ali je vzela tablete, kakšna je koda za alarm v hiši, zakaj je naročila otroški voziček, če pa sploh ni noseča.Edino, česar ne more pozabiti, je tista ženska, ki bi jo morda lahko rešila. Pa tudi nenehni telefonski klici, ko na drugi strani vlada tišina. In občutek, da jo nekdo opazuje … Je to res morilec ali pa ji možgani ne delujejo več, kot je treba? Nova mojstrovina med psihološkimi trilerji!

Recenzija Bukla

Po izjemno uspešnem in v številne jezike (tudi v slovenščino) prevedenem romanu Za zaprtimi vrati se avtorica vrača z novo srhljivo knjigo. Cass ob vožnji domov naleti na parkiran avto, v katerem sedi na prvi pogled neznana ženska, ki jo naslednji dan najdejo umorjeno. Bi jo morala vprašati, ali potrebuje pomoč? Je žrtev morda poznala? Čigavi so klici, ki jih od usodnega dogodka prejema vsak dan, in ali jo res nekdo zalezuje? Kakor koli že: Cass začenja dogajanje razumevati sama, stvari bodo prej ali slej padle na svoja mesta. Ne gre za roman, ki bi presenečal z vsakim stavkom, prav tako mu ne moremo pripisati kopičenja dogodkov. Osrednja značilnost te več ali manj tradicionalne kriminalke je predvsem izgradnja suspenza s pomočjo grajenja atmosfere (na ravni jezika) ter repetitivnosti dejanj nastopajočih.

Aljaž Krivec, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...