Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mali neznanec

Sarah Waters
Mali neznanec
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1292-4
Naslov izvirnika The Little Stranger
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Alenka Ropret
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
670 g
415 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Srhljivo kot gotski roman, psihološka drama in nekakšna perverzna hvalnica po vojni izginjajočemu vladajočemu razredu.

Medlo povojno poletje na angleškem podeželju. Na lokalni dvorec Hundreds Hall pokličejo doktorja Faradaya. Dvorec v georgijanskem slogu je bil več kot dvesto let v lasti družine Ayres in tam je služila tudi zdravnikova mati. Nekoč bleščeč in veličasten dvorec je zdaj v zatonu, z odpadajočimi ometi, plevelom na vrtu in uro, ki se je ustavila na dvajset do devetih. Lastniki dvorca, mati, sin in hči, se bojujejo, da bi ostali v koraku s spreminjajočo se družbo ter da bi premagali medsebojne konflikte.
Toda soočeni so še z nečim bolj zloveščim, kot je izginjajoči način življenja – na dvorcu straši. In ta duh, mali neznanec, je kriv za celotni zaplet zgodbe. Ko prihaja doktor Faraday, se mu niti približno ne dozdeva, kako se bo njegova usoda prepletla z usodo prebivalcev in dvorca.

Sarah Waters sodi med najboljše pisateljice sodobnega časa, več njenih del je bilo nagrajenih in tudi pričujoče je bilo nominirano za bookerjevo nagrado 2009. Mali neznanec je njen četrti v slovenščino prevedeni roman.

Recenzija Bukla

Romani britanske pisateljice, ki je bila po letu 2003 kar trikrat imenovana za pisateljico leta, so največkrat postavljeni v čas viktorijanske Anglije, osrednji liki pa prikazujejo življenje lezbijk v različnih družbenih razredih (kot denimo v romanih Privlačnost in Okušanje žameta). V zadnjem romanu pa se avtorica odmakne od obeh tematik. Zgodba se namreč dogaja v času po drugi svetovni vojni in v ospredje postavlja spremembe družbe, ki vplivajo na propad aristokratskih družin, zraven pa doda tudi nadnaravne sile v slogu E. A. Poeja. Vse skupaj se začne na dvorcu Hundreds Hall, kjer živi obubožana plemiška družina Ayres, kamor pokličejo zdravnika Faradaya, da bi ozdravil njihovo mlado pomočnico. S tem dnem se začne njegova usoda prepletati z usodo dvorca in mračnimi silami, ki ga prežemajo. Knjiga je bila nominirana za Bookerjevo nagrado 2009.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...