Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

München

Robert Harris
München
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-4006-4
Naslov izvirnika Munich
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Marko Bogataj
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
280 g
315 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > srhljivi roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

September 1938

Hitler je odločen, da bo začel vojno.

Chamberlain si obupno želi ohraniti mir.

Vprašanje bo razpršeno v mestu,

ki bo poslej znano po tem dogodku.

München.

Medtem ko Chamberlainovo letalo leti čez Rokavski preliv, firerjev vlak pa neutrudno drvi proti Münchnu, dva mlada moža potujetas svojimi skrivnostmi.

Hugh Legat je eden od Chamberlainovih osebnih tajnikov. Paul von Hartmann je nemški diplomat in pripadnik odpora proti Hitlerju. Preden je Hitler prevzel oblast, sta bila velika prijatelja v Oxfordu, vendar sta se zadnjič videla v Münchnu pred šestimi leti. Zdaj, ko prihodnost Evrope visi na nitki, se bodo njune poti znova križale.

Koga ste pripravljeni izdati, ko je zastavek tako visok? Prijatelje, družino, državo ali lastno vest?

Recenzija Bukla

Angleški pisatelj Robert Harris (1957) je znan po svojih mojstrskih rekonstrukcijah raznih zgodovinskih dogodkov (denimo romana Pompeji in Imperij) in celo alternativnih zgodovinskih scenarijev (denimo njegov Veliki rajh 1964). Ti dve svoji navdušenji je uspešno združil v najnovejšem delu München, ki ga je postavil v resnično zgodovinsko okolje septembra 1938, ko je Adolf Hitler grozil z vpadom na češka ozemlja, britanski predsednik Neville Chamberlain pa si je, tudi za ceno lastne časti, prizadeval ohraniti evropski (s tem pa tudi svetovni) mir. V osrčje zgodbe Harris postavi dva fiktivna mlada moška in nekdanja sošolca na Oxfordu: Hugh Legat je eden od Chamberlainovih osebnih tajnikov, ki sprem­lja dogajanje na britanski strani, Paul von Hartmann pa je nemški diplomat blizu Hitlerju, ki je pripadnik odpora proti njemu, saj tudi veliko Nemcev ne želi vojne. Ko prihod­nost Evrope visi na nitki, se poti nekdanjih sošolcev spet prekrižajo na usoden način. Intrigantski zgodovinski triler, ki pri nas izhaja v letu okrogle obletnice začetka druge svetovne vojne!

Samo Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...