Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Morska deklica

Camilla Läckberg
Morska deklica
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2013
Naslov izvirnika Sjöjungfrun
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Danni Stražar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 g
448 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V Fjällbacki neki moški izgine brez sledu. Čeprav policijski inšpektor Patrik Hedström in njegovi sodelavci s policijske postaje v Tanumshedeju naredijo vse, da bi ga našli, se zdi, kot da je za seboj zabrisal vse sledi. Po štirih mesecih ga najdejo. Umorjenega, zamrznjenega v ledu.
Primer se zaplete, ko ugotovijo, da Christian Thydell, nova zvezda na pisateljskem nebu in eden tesnih prijateljev umorjenega, že več kot leto prejema anonimna grozilna pisma. Christian sprva nikomur ne pove zanje, ko pa mu na zabavo ob izidu prvenca dostavijo šopek belih lilij in novo pismo, se zlomi in pisne grožnje pokaže pisateljici Erici Falck, ki mu je pomagala pri rokopisu romana z naslovom Morska deklica.
Erica o grožnjah pove svojemu možu Patriku, ki stvar vzame nadvse resno. Christiana očitno nekdo sovraži iz dna srca. In se mu hoče za nekaj maščevati. Pri tem pa ton pisem nakazuje, da ne bo okleval pri uresničevanju svojih groženj. Policija hitro ugotovi, da obstaja povezava med pismi in umorom, sledi pa jih popeljejo daleč v preteklost …
Morska deklica je šesta knjiga Camille Läckberg, avtorice psiholoških kriminalk številka ena in najbolj prodajane avtorice na Švedskem. Tu je bila izbrana celo za žensko leta 2012. Njene romane berejo v 38 jezikih v 55 državah in povsod so postali uspešnice. Skupaj je bilo prodanih že več kot 10 milijonov njenih knjig.

Recenzija Bukla

Camillo Läckberg (1974) imenujejo tudi švedsko Agatho Christie, v njenih kriminalnih romanih pa kot ozadje in lokalni kolorit pogosto nastopa Fjällbacka, avtoričin rojstni kraj (z manj kot tisoč prebivalci). Pisateljico Erico Falck in njenega moža, policijskega inšpektorja Patricka Hedströma, poznamo že od Ledene princese, pisateljičinega prvega romana, naprej. Tokrat pa se začne zgodba spletati okoli Christiana Thydella, svežega pisatelja z zvezdniškim potencialom, ki že nekaj časa dobiva anonimna grozilna pisma. Ko na zabavi ob izidu svojega prvenca ob šopku prejme najnovejšega, ga, presunjen, pokaže stanovski kolegici Erici, ta pa zgodbo doma posreduje Patriku. Pripovedni klopčič pa je z eno nitjo tudi pri izginulem moškem, ki ga nikakor ne morejo najti, in tako začne Patrik to povezovati z grozilnimi pismi, nove sledi pa vodijo daleč nazaj. Ledena kriminalka za zimske dni.

Samo Rugelj, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...