Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Neznanka
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-00-1848-3
Naslov izvirnika Tyskungen
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Danni Stražar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
450 g
524 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pisateljica Erica Falck, ženska policijskega inšpektorja Patrika Hedströma, med pospravljanjem podstrešja najde dnevnike svoje pokojne matere, hladne, zadržane ženske, ki je kot otroka ni nikoli stisnila v svoj objem. Čeprav ni najbolj prepričana, da želi poseči v materino intimo, jo dnevniki že po nekaj prebranih vrsticah nezadržno posrkajo vase. Podoba matere kot mlade deklice, ki vstaja pred njo, je popolnoma drugačna od ženske, ki jo je poznala vse svoje življenje. Zakaj se je mati tako spremenila? Kaj je povzročilo, da se je radoživo, vedno nasmejano in dobrosrčno dekle spremenilo v nedostopno žensko z žalostjo v očeh?

Erica upa, da ji bo pri iskanju odgovora pomagal Erik Frankel, zgodovinar iz Fjällbacke, s katerim naj bi mati v mladosti prijateljevala. A starega gospoda nedolgo zatem najdejo mrtvega. Edina sled, ki policistom pomaga pri iskanju morilca, so grozilna pisna neonacistične organizacije Prijatelji Švedske, ki jo vodi Frans Ringholm, še eden od prijateljev Ericine mame iz preteklosti.

Ko čez dober mesec najdejo mrtvo še Britto, četrto članico štiriperesne deteljice prijateljev, ki jih mati opisuje v dnevnikih, Erica posumi, da preteklost ni bila tako nedolžna, kot se zdi …

Recenzija Bukla

Najbolje prodajana avtorica na Švedskem je prejemnica številnih priznanj in velja za novo zvezdo skandinavskih psiholoških kriminalk. Tudi v slovenščini poznamo že štiri njene romane (Tujka, Kamnosek, Pridigiar in Ledena princesa), Neznanka pa velja za enega njenih bolj zapletenih romanov, z velikim poudarkom na zgodbi. Erika Falck, žena policijskega inšpektorja, se med brskanjem po maminih dnevnikih nevede spusti v nevarno igro z neonacistično organizacijo, ter tako ogrozi svoje življenje in tudi svojo družino. Vse kaže, da je bila mamina preteklost manj nedolžna, člani skrivne združbe pa imajo še nekaj podaljškov v sedanjosti.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...