Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Platanov drevored

John Grisham
Platanov drevored
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2531-3
Naslov izvirnika Sycamore Row
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Samo Kuščer
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
470 g
541 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Nadaljevanje Časa za ubijanje, vrhunskega pravnega trilerja in enega najbolj priljubljenih romanov našega časa.

John Grisham se s Platanovim drevoredom vrača tja, kjer se je vse začelo ...

Premožni poslovnež Seth Hubbard, ki živi nadvse odmaknjeno življenje, umira za rakom. Nekaj dni pred smrtjo prostoročno napiše novo oporoko in jo pošlje odvetniku Jaku Briganceu. S tem navidez drobnim dejanjem potegne svoja odrasla otroka, ki ju izloči iz dedovanja, temnopolto gospodinjo, ki ji zapusti skoraj vse, in Jaka v pravni vrtinec, ki ni nič manj napet in razburljiv od procesa zaradi umora, s katerim je Brigance pred tremi leti zaslovel po vsem okraju.

Z novo oporoko se pojavljajo nova in nova vprašanja, na katera ni videti odgovora. Zakaj je Hubbard skoraj vse zapustil Lettie, svoji temnopolti gospodinji, ki je pri njem delala le nekaj let? Ali zaradi kemoterapije in protibolečinskih sredstev ni več razsodno razmišljal? In kaj ima vse to opraviti s parcelo, ki so jo nekdaj imenovali Platanov drevored?

Recenzija Bukla

Seth Hubbard, premožni poslovnež, ki je imel zaradi raka na pljučih pred seboj samo še nekaj mesecev življenja, je vse dobro premislil in nekaj dni, preden se je s čvrsto vrvjo obesil na platani, je napisal novo oporoko, s katero je preklical vse prejšnje, tudi tisto, ki jo je leto poprej podpisal v navzočnosti odvetnika. Večino premoženja se je odločil zapustiti svoji prijateljici Lettie Lang, obenem pa razlastiti tako svoje otroke kot tudi vnuke (da o bivših ženah ne govorimo). Problem se pojavi (tudi za to), ker je Lettie Lang črnka, ki je zadnjih nekaj let skrbela zanj, in ker so Hubbard in njegovi otroci belci, kar v rasno napeti družbi okrožja Ford hitro dvigne temperaturo. To še podžge dejstvo, da je Hubbard v svoji oporoki za reševanje morebitnih zapletov najel odvetnika Jaka Brigancea. Koga? Da, seveda, to je tisti Brigance, ki je tri leta poprej briljantno zastopal Carla Leeja Haileyja, črnca, ki je vzel pravico v svoje roke. To je bil primer, ki je našel pot v prvo Grishamovo knjigo Čas za ubijanje, ki je izšla že kar daljnega leta 1989. No, Grisham je skoraj četrt stoletja kasneje (roman, ki se dogaja tri leta po prvi knjigi, je izšel leta 2013) napisal nadaljevanje z znanimi liki, na čelu vseh je seveda Brigance, in nam z njim spet zakuhal eksplozivno, vročo in napeto pravniško mineštro, ki ne popusti vse do zadnje strani. Ne skrbite, Grisham, je nekaj gradiva pustil še za naslednjo uspešnico.

Samo Rugelj, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...